Naslovnica Društvo Međugorje: Čudesna pojava na nebu iznad brda Križevac

Međugorje: Čudesna pojava na nebu iznad brda Križevac

U posljednje vrijeme svjedoci smo raznih čuda diljem svijeta, pa tako i u Međugorju gdje se na nebu iznad brda Križevac, gdje se mogla vidjeti neobična pojava duplog križa identičnog onomu na Križevcu.

 

Ovu čudesnu pojavu možemo protumačiti kao jedan vid upozorenja čovječanstvu da se obrati i vrati Kristu, na što nas i Gospa u Međugorju poziva već punih 40 godina.

Gospodin izvršava svoje riječi, kao što je i sam rekao u evanđeljima, da će se događati razna čudesa na nebu, pa tako i ovaj križ koji je netko od hodočasnika slučajno snimio mobitelom ,moguće predvečer ili rano ujutro, prenosi portal Rastimo u vjeri.

Razna čuda se sve češće događaju u raznim mjestima diljem cijele planete kao znak upozorenja na Kristov dolazak u slavi.

Brdo Križevac

Križevac je brdo iznad Međugorja (520 m) na kojem su župljani još 16. ožujka 1934.godine podigli 8,56 m visok armirani betonski križ na kojem stoji: «Isusu Kristu, Otkupitelju ljudskog roda, u znak svoje vjere, ljubavi i nade, u spomen 1900. godišnjice Muke Isusove.

Ako je suditi po pećinama koje postoje na području Brotnja, pa i župe Međugorje, nije isključeno da je na tom području čovjek živio još u starije kameno doba.

Iz mlađeg kamenog doba postoje materijalni dokazi o postojanju predilirske kulture i civilizacije na tom području.

U starije brončano doba pojavljuju se ilirska plemena. O intenzivnom životu Ilira posebno svjedoče bakreni predmeti nađeni na ovim prostorima. Iz tog vremena potječu utvrđena naselja na uzvišenjima tzv. gradine, koje su u samo križište ugrađene moći Isusovog križa dobivene upravo za tu priliku iz Rima.

Od tada se na Križevcu slavi sv. Misa prvu nedjelju nakon Male Gospe, u čast blagdana Uzvišenja Svetog Križa.

Prema svjedočanstvu vidjelaca, u poruci od 30.08.1984 Gospa je rekla:

I križ je bio u Božjem planu kad ste ga sagradili.

S početkom Gospinih ukazanja, na Križevcu se počeo moliti Križni put. Postaje su u početku bile označene drvenim križevima, a 1988. godine su bili postavljeni brončani reljefi (djelo prof. Carmela Puzzola). Na svakome od njih (osim u Getsemanskom vrtu) nalazi se Gospa.

Križevac za hodočasnike znači poziv da susretnu Isusa u njegovoj Muci i otkriju njegovu ljubav. 24.11.2001, na prvu obljetnicu smrti fra Slavka Barbarića, na mjestu na kojem je dušu predao u Gospodinove ruke podignut je spomen: fra Slavkov reljef u bronci ugrađen u kamen. Između dvije postaje Križnog puta, ostat će kao znamen i spomen na čovjeka koji je govorio ono što je mislio i činio ono što je govorio, slijedeći Evanđelje i poruke Kraljice Mira.

BLAGOSLOV KRIŽA NA BRDU KRIŽEVAC - Medjugorje Info

1933. PODIGNUT KRIŽ NA KRIŽEVCU Gospa u Međugorju: I križ je bio u Božjem planu kad ste ga sagradili - Volim Jajce

 

HERCEGOVAČKI PORTAL