Naslovnica Društvo Šefik Džaferović obišao požare u Hercegovini da vidi kako napreduju

Šefik Džaferović obišao požare u Hercegovini da vidi kako napreduju

Šefik Džaferović član Predsjedništva BiH koji ima i titulu čuvara fotelje jučer je otišao u službenu posjetu Hercegovini. Razlog za ovu posjetu je obilazak požara koji su pogodili ovaj dio naše zemlje.

 

Šefik Džaferović je po nalogu Bakira Izetbegovića otišao da vidi kako požari napreduju i trebali ih početi gasiti ili ne

“U razgovoru s mojim mentorom i velikim prijateljem gospodinom Izetbegovićem odlučili smo kako bi bilo najbolje da ja, kao privremeni član Predsjedništva BiH, odem u Hercegovinu i vidim situaciju s tim požarima na licu mjesta. Da vam odmah kažem, vrlo sam zadovoljan kako požari napreduju, nadam se da će nastaviti istim tempom.

 Još uvijek nisam obišao sve požare, ali do kraja dana sigurno hoću. Po mojoj procjeni još uvijek nema potrebe da se profesionalnije pristupi gašenju tih požara”, rekao je Šefik Džaferović, privremeni član Predsjedništva BiH.

Prema izvješćima medija, zbog nedostupnosti terena, gospodin Džaferović morao je helikopterom preletjeti dio požara. Pitali smo vatrogasnog stručnjaka g. Saliha Vatrića koliko je ozbiljna situacija u Hercegovini i je li gospodin Džaferović u pravu.

“Mislim da je situacija za sada odlična. Gori šupa najviše i to daleko od kuća. Građani nisu ugroženi. Mislim da treba čekati da se vatra sam ugasi kako ne bi trošili nepotrebno novac iz budžeta. Nema veze koliko šume izgori, to nije ništa koliko će se novca uštedjeti. Moram reći još da je gospodin Džaferović odlično procijenio ovu situacijunosi “To je vrlo tužno”, rekao je Salih Fire, vatrogasni stručnjak iz Breze, Prenosi Šatro.info.

 

 

Hercegovački portal