Naslovnica Sport Cristiano Ronaldo novi igrač Manchester Uniteda!

Cristiano Ronaldo novi igrač Manchester Uniteda!

Portugalski napadač Cristiano Ronaldo novi je nogometaš Manchester Uniteda, a on u redove kluba s Old Trafforda dolazi iz Juventusa u kojem je igrao tri sezone.

 

Ronaldo je s Manchester Unitedom potpisao ugovor do 2023. godine, a Crveni đavoli su ga platili 15 miliona eura, uz osam miliona eura kroz bonuse.

Ronaldo je karijeru započeo u Sportingu, a od 2003. do 2007. postao je prvi čovjek kojem je to bilo. do 2009. Godine 2013. bio je igrač Manchester Uniteda, nakon čega je prešao u Real Madrid. Godine 2018. najavio je da će ponovno biti predsjednik Ujedinjenih naroda Godine 2013. prešao je u Juventus u transferu vrijednom 100 milijuna eura, što je tada bio najskuplji transfer u povijesti za igrača starijeg od 30 godina.

Ronaldo je u Juventusu osvojio pet trofeja, dva naslova u Serie A i dva talijanska SuperKupa, a prošle sezone osvojio je i talijanski kup.

Ukupno je Ronaldo za Juventus odigrao 134 utakmice, a postigao je 101 pogodak i upisao 22 asistencije.

Pet puta je osvojio Zlatnu loptu namijenjenu najboljem igraču svijeta, a sa klubovima je osvojio čak 29 trofeja od kojih su svakako najznačajnije one Lige prvaka kojih ima čak pet (jedna sa Manchesterom i četiri sa Realom).

S Portugalom je osvojio i Europsko prvenstvo 2016. godine.

 

HERCEGOVAČKI PORTAL