Naslovnica Društvo Koga će danas na Bledu predstavljati Komšić i Džaferović, ako ne predstavljaju...

Koga će danas na Bledu predstavljati Komšić i Džaferović, ako ne predstavljaju BiH?

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović sudjeluju na Bledskom strateškom forumu koji se održava na Bledu, Republika Slovenija, 1.rujna 2021. godine.

 

Članovi Predsjedništva BiH bit će panelisti na panelu lidera „Budućnost Europe – Proširenje“, koji počinje u 16.30 sati.

Na marginama Foruma članovi Predsjedništva BiH sastat će se s predsjednikom Republike Slovenije Borutom Pahorom, 2. rujna 2021. godine.

Ceremonija otvaranja Bledskog strateškog foruma počinje u 9.30 sati, tvrde iz Predsjedništva BiH, prenosi Fena.

Podsječamo, BiH je ostala bez službenih predstavnika na današnjem Strateškom forumu na Bledu. Samo za razliku od rujanskog skupa, Bledski sigurnosni forum nije ni pronašao mjesto na jučerašnjem dnevnom redu sjednice Predsjedništva BiH, prenosi RTRS.

Dakle Predsjedništvo nije donijelo odluku da se ide na taj samit. Te odluke nema. Ako neko ode od Predsjedništva on je otišao u privatnom aranžmanu i ne može tamo da zastupa BiH ni po jednom stavu – jasno je poručio član Predsjedništva BiH, Dodik.

I o tome će Dodik pismom obavijestiti domaćine na Bledu. Podsjetiti ih i na nelegitimnost Christiana Schmidta, zbog čijeg prisustva, ranije je već najavio, Dodik neće ni putovati u Sloveniju. Komšić i Šefik Džaferović, kažu, ipak hoće!

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL