Naslovnica Društvo Ustoličenje mitropolita Joanikija u Cetinju je srpsko zapišavanje crnogorskog teritorija

Ustoličenje mitropolita Joanikija u Cetinju je srpsko zapišavanje crnogorskog teritorija

Što se događa u Crnoj Gori – ratno stanje, helikopterski desant SPC-a, policijska brutalnost, šok, bombe, suzavac?

 

 

Je li ustoličenje novoga crnogorsko-primorskog mitropolita Joanikija Mićovića u dimu suzavca i udarcima pendreka na Cetinju, početak završne faze realizacije Vučićevog “srpskog sveta”?

Koliko se u najnovijim zbivanjima u Crnoj Gori realiziraju zamisli iz Memoranduma 2, a koje su objavljene u drugoj knjizi Edicije Velebit, “Protokoli velikosrpske ideologije”?

Može li ovaj SPC-ov scenarij gurnuti Crnu Goru u građanski rat?

Gost u Podcastu Velebit je admiral Davor Domazet Lošo

Što se događa u Crnoj Gori – ratno stanje, helikopterski desant SPC-a, policijska brutalnost, šok, bombe, suzavac?

Je li ustoličenje novoga crnogorsko-primorskog mitropolita Joanikija Mićovića u dimu suzavca i udarcima pendreka na Cetinju, početak završne faze realizacije Vučićevog “srpskog sveta”?

Kada je Isus slao apostole među ljude da propovijedaju evanđelje, a biskupi ili mitropoliti su nasljednici apostola, dao im je uputu “Gdje vas ne prime, iziđite iz tog grada i stresite prašinu s nogu za svjedočanstvo protiv njih”. Zašto se SPC ne drži evanđeoskih poruka, jer Isus nije rekao apostolima ako vas ne prime upotrijebite silu, suzavac, bombe, itd?

Što je Cetinje za Crnogorce? Je li oskvrnuće njihove nacionalne svetinje usporedivo s Rimljanima, koji kad su osvojili Hram i stavili u njega kip Jupitera, a Židovi su to poniženje nazvali “grozota pustoši”?

Jesu li to neke okultne tehnike kojima se namjerno provocira konflikt, kada se u prostor upisuju razni okultni simboli. U zoologiji se to zove zapišavanje teritorija kada zvijer zauzima tuđi teritorij. Kako se to naziva u politici?

Može li ovaj SPC-ov scenarij gurnuti Crnu Goru u građanski rat?

Kolika je prisutnost srpski vojnih i obavještajnih snaga i agentura u ovim zbivanjima u Crnoj Gori?

Srpski mediji crnogorsku naciju opisuju kao “defekt”, “otpadak srpstva” i “brozomor” (nacija koju je izmislio J. B. Tito).

Slavljen kao mirotvorac, pogotovo u Zagrebu, Porfirije je predvodio ustoličenje i pokazao da ne želi čuti za crnogorsku Crkvu i Crnogorce kao naciju i poseban vjerski identitet.

Kako je zagrebački jugoslavenski milje Porfirija opisivao kao janje, a sve koji su upozoravali na ekstremnu velikosprsku politiku SPC-a i neskriveno četništvo, osuđivali i isljeđivali uz pomoć DORH-a? Zar je to “mirotvorac” kojeg je godinama veličao hrvatski medijski meinstream ili je on tek sada takav postao?

Zašto je za medije u RH najveći problem to što je Aleksandar Vučić Crnogorsku pravoslavnu crkvu usporedio s Pavelićevim HPC-om, jer je to za njih vrhunac užasa?

Prije 15 godina u Banja Luci je napravljen izvještaj protiv 14 ratnih zapovjednika Bljeska. Tužiteljstvo BiH ih sad tereti da su sudjelovali u izdavanju naredbi za neselektivno granatiranje i artiljerijsko djelovanje s područja pod kontrolom HV-a po civilnim ciljevima i nebranjenim mjestima Bosanske Gradiške i Kozarske Dubice, te da je ubijeno više civila. Koja je svrha ove operacije?

Što znači “taktika” hrvatske države da taj dokument glatko ne odbaci, nego da sada po njemu krene s procesom provjere?

Kako je izgledao sastanak osumnjičenih generala s predsjednikom hrvatske vlade na tu temu?

Što znači kada pristanete razgovarati o vlastitoj krivici? Koliko ste već samim tim pristankom sebe kriminalizirali?

Na koji se načini događaji u Afganistanu reflektiraju na odnose u EU i u Hrvatskoj?

Je li slabljenje vojne moći SAD-a početak stvaranja novog međunarodnog poretka?

Utjecaj Francuske i predsjednika Macrona na Hrvatsku, osobito na predsjednika vlade Plenkovića?

Je li izjava “Krim je Ukrajina” nešto što odgovara istini i hrvatskim interesima?

Koliko se u najnovijim zbivanjima u Crnoj Gori realiziraju zamisli iz Memoranduma 2, a koje su objavljene u drugoj knjizi Edicije Velebit, “Protokoli velikosrpske ideologije”?

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL