Naslovnica Društvo Bošnjački mediji prešutili Schmidtovu izjavu da je Čović istinski predstavnik Hrvata

Bošnjački mediji prešutili Schmidtovu izjavu da je Čović istinski predstavnik Hrvata

Iz BiH posebno odlaze Hrvati, a mnogi od njih imaju hrvatsku putovnicu, što je putovnica EU.

 

 

To, dodaje, jača zabrinutost njihovih političkih predstavnika, s obzirom da njihovo sudjelovanje u kompliciranoj političkoj strukturi BiH nije dovoljno osigurano. A onda se Schmidt osvrnuo na Komšića.

Govornik na simpoziju g. Komšić je predstavnik hrvatskog naroda u Predsjedništvu mada je izabran glasovima Bošnjaka a ne toliko Hrvata. To pokazuje koliko je sve kompliicirano.

Istinski predstavnik Hrvata Čović je izgubio protiv Komšića. Sada je pitanje kako organizirati Izborni zakon a da se zemlja ne podijeli na 3 entiteta. Ako do toga dođe, i to je ono što me zabrinjava, teritorijalni integritet BiH mogao biti doveden u pitanje.

Ja međutim moram očuvati teritorijalni integritet BiH sa sredstvima koja su mi na raspolaganju. Taj zadatak mi je dala međunarodna zajednica. Hrvatima zato moramo dati mogućnost da se osjećaju dovoljno zastupljeni i da ne idu u bojkot izbora.

Tako da će puno toga zavisiti od Izbornog zakona, zaključio je Schmidt na kraju simpozijuma o Euroatlanskim perspektivama BiH, održanim na jugu Njemačke, piše DW.

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL