Naslovnica Politika Dodik: Želko Komšić iziritiran što su stranci shvatili prevaru Bošnjaka

Dodik: Želko Komšić iziritiran što su stranci shvatili prevaru Bošnjaka

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da ništa od onoga što je danas Željko Komšić rekao na sastanku sa veleposlanicima Europske unije u BiH, ni što je nakon toga priopćio ne odražava stav Predsjedništva BiH, već isključivo njegov osobni stav.

 

“Nitko iz Republike Srpske nije se obraćao vladi Njemačke, pa Komšić vjerojatno riječ ‘mi’ koristi za njega i Džaferovića”, rekao je Dodik upitan da prokomentira današnji sastanak Komšića sa veleposlanicima EU u BiH.

Dodik je istakao da je Komšić “obmanuo diplomate akreditirane u BiH da je na sceni blokada institucija“, znajući da to nije točno, dodavši da “predstavnici Republike Srpske u državnim institucijama uredno idu na posao i obavljaju svoje dužnosti”.

“Priča o konstitutivnosti naroda, koja je sastavni dio Ustava, očito je nešto što Komšića strašno iritira, jer odlično zna da konstitutivnost podrazumijeva predstavljanje, a da on nije predstavnik naroda na čiju poziciju je sjeo.

Još više ga iritira što je stranac na čiju je pomoć računao odlično shvatio prevaru kojom Bošnjaci po treći put u Predsjedništvo BiH delegiraju dva člana”, naglasio je Dodik.

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL