Naslovnica Crkva Međugorje: Na današnji dan prije 20 godina postavljen Gospin kip na Brdo...

Međugorje: Na današnji dan prije 20 godina postavljen Gospin kip na Brdo ukazanja

Gospin kip na Brdu ukazanja je postavljen je 8. rujna 2001, povodom 20. obljetnice Gospinih ukazanja u Bijakovićima i Međugorju.

 

Kip su iznijeli i postavili stanovnici Bijakovića, a kip su kupili hodočasnici iz Koreje.

Mještani u dogovoru sa svećenicima iz župe Međugorje su se odlučili na postavljenje Gospinog kipa na Brdu ukazanja, kako bi se zahvalili Gospi za 20. godina milosti i ljubavi i što je izabrala župu Međugorju kao mjesto svojih ukazanja.

Gospin kip je izrađen prema modelu istoga onoga koji se nalazi ispred župne crkve Sv. Jakova u Međugorju. Model je izradio Talijanski hodočasnik Dina Felicia.

Mjesto prvih Gospinih ukazanja naziva se Brdo ukazanja. Do mjesta ukazanja vodi strma staza uz koju su postavljeni brončani reljefi otajstava.

Put na Brdo ukazanja za hodočasnike znači susret s Gospom kroz molitvu i poniznost.

Gospin Kip na Podbrdu, na mjestu prvih Gospinih ukazanja

Po svjedočenju šestero vidjelaca na mjestu gdje je stajala Blažena Djevica Marija Kraljica Mira za 20. obljetnicu (2001. god.) postavljen je Gospin kip, isti onakav kakav je 1987 postavljen ispred župne crkve.

Duboko potaknuti nakon ozdravljenja jednog djeteta, željeli su učiniti nešto da zahvale Bogu i Kraljici mira za Milost.

U ovu nakanu ugradili su i svoju molitvu „za mir na korejskom poluotoku“ kako su napisali na pločici koju su donijeli iz Koreje.

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL