Naslovnica Crkva Grude: Vjernici se u molitvi prisjetili svog fra Bernarda Marića

Grude: Vjernici se u molitvi prisjetili svog fra Bernarda Marića

U prepunoj crkvi Svete Kate u Grudama danas je na pučkoj misi molitvom obilježena prva obljetnica od rođenja u Nebu fra Bernarda Marića, jednog od četvorice graditelja crkve u Grudama, ali i čovjeka čiji je kod mudrog i trezvenog razmišljanja upisan u samu župu Grude koja baštini njegov svjetonazor.

 

Svetu misu predvodio je fra Stanko Pavlović, a molitva i pjesma dopirale su do najljepših visina, upravo kako je nekad fra Bernard svojim glasom znao oraspoložiti i svoje mještane na zemlji i anđeoski zbor na nebu.

Molilo se i za druge župljane u potrebi, a poziv je da se s molitvama nastavi u obitelji i pojedinačno za njihovo ozdravljenje.

Tijekom cijele svete mise uz oltar je bila postavljena slika fra Bernarda Marića, čiji je autor njegov župljanin Marko Marić kojem je fra Bernard Marić bio jedan od životnih uzora.

Fra Bernardova slika, kao dar samoukog umjetnika, ostaje trajno u župi Grude, a u budućnosti će biti izložena na vidljivom mjestu.

Na počivalištu fra Bernardova tijela danas brojne svijeće i cvijeće svjedoče tragu koji je ostavio u župi Grude, a kojeg i danas ostavlja kao jedan od najvećih zagovornika ove mučeničke župe kod Gospodina.

 

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL