Naslovnica Politika Je li Milanović zbog BiH odbio sastanak s glavnim tajnikom UN-a?

Je li Milanović zbog BiH odbio sastanak s glavnim tajnikom UN-a?

Predsjednik Zoran Milanović se prvi put očitovao o tome zašto nije održao sastanak s glavnim tajnikom UN-a, ali je i komentirao informaciju da je bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović s njim u Americi.

 

“Nije došla sa mnom, čuo sam je prije sat vremena. Ona je tu, nazvala me prije mjesec dana i pitala može li biti u našoj delegaciji. Ja sam rekao – naravno, dapače. Jasno mi je što radi, da ima veze s Olimpijskim odborom i s nekim inicijativama koje zaista nisu bez veze. Ako država može dati platformu, zašto ne”, rekao je Milanović u New Yorku.

Objasnio je da se Grabar-Kitarović nije našla na popisu službene delegacije “zbog nekih tehničkih stvari” pa je misija prijavila posebno. “Danas smo se čuli, mislim da će doći na večeru”, kaže Milanović.

Objasnio je i zašto se nije sastao s glavnim tajnikom UN-a, što je ranije bilo najavljeno. “Nije to sastanak, to je trebalo biti fotografiranje i pet minuta razgovora. U tom trenutku sam ocijenio da imam nešto što je produktivnije. Neformalno, tiče se regije, nije u redu da sad sve govorim. Ali u svakom slučaju, državni posao”, kaže Milanović, dodajući da možda isprva nije bilo potpuno jasno da se ne radi o sastanku, već tek o protokolarnom rukovanju.

S obzirom na to da je Milanović napisao da se tiče regije, postavlja se sasvim jasno pitanje je li Milanović zbog razgovora o BiH i Hrvatima u toj zemlji preskočio susret s glavnim tajnikom UN-a, prenosi Hina.

Poznat je Milanovićev pojačani diplomatski angažman po pitanju bh. Hrvata otkako je predsjednik pa je moguće da je odgovor upravo BiH.

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL