Naslovnica Politika Zastava u Varešu je pala zbog velikobošnjačke propagandne mašinerije

Zastava u Varešu je pala zbog velikobošnjačke propagandne mašinerije

Rat u Bosni i Hercegovini završio je prije dvadeset i šest godina. Ipak, rat u nekim usijanim glavama rat traje i dan danas.

 

 

Štoviše, razina nacionalne netrpeljivosti raste iz dana u dan. Daleko smo u mnogim sredinama od pravog suživota. Nismo daleko od istine ako kažemo kako se rat vodi i danas, samo drugim sredstvima.

Svakako treba izdvojiti medijski rat, posebice između bošnjačke i hrvatske strane. U njemu velikobošnjačka propagandna mašinerija tuče s “teškom artiljerijom”, dok se hrvatski položaji brane s malobrojnom “pješadijom”.

Sve hrvatsko je toj, velikobošnjačkoj propagandnoj mašineriji, “fašističko, zločinačko, UZP-ovsko,….”.

Nažalost, određeni broj građana bošnjačke nacionalnosti takvu priču uzima zdravo za gotovo. Stoga se i jedan vandalski cilj rušenja jarbola sa zastavom hrvatskog naroda ispred crkve u Varešu u bošnjačkoj javnosti uglavnom karakterizira kao nešto pozitivno.

Mediji koji guraju takvu priču financijski i kadrovski su višestruko jači od medija koji ponudili drugu stranu priče, odnosno nazvali vandalizam i širenje nacionalne netrpeljivosti pravim riječima.

Pitanje je je li to vidljivo i onima kojima bi trebala biti dužnost pomoći medijima na hrvatskom jeziku u BiH, jer u ratu laži protiv istine ne može se obraniti bez logistike, piše Vrisak.info.

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL