Naslovnica Zanimljivosti Helikopteri OSBiH u Hercegovini vježbali gašenje požara, a kada je trebalo bili...

Helikopteri OSBiH u Hercegovini vježbali gašenje požara, a kada je trebalo bili su prizemljeni

Koliko je apsurdna bh. politika pokazuje primjer iz Hercegovine, gdje su helikopteri Oružanih snaga BiH vježbali gašenje požara, iako su bili prizemljeni tijekom požara koji su nedavno pustošili jug zemlje.

 

Iz Ministarstva obrane BiH uvjeravaju “u spremnost da se odgovori na sigurnosne izazove u slučaju prigodnih nesreća”, iako su se upravo Hercegovci nedavno uvjerili u suprotno, što je naravno diktirala politika odnosno odbijanje Milorada Dodika da kao član Predsjedništva BiH da suglasnost.

“Spremnost i sposobnost da odgovorite na bilo koji sigurnosni izazov s visokim stupnjem koordinacije”, navode iz Ministarstva u informaciji da su pripadnici Oružanih snaga BiH sudjelovali u terenskoj vježbi za upotrebu NICS sistema “NICS Mostar 2021”.Kako su precizirali, 22 spasilačkih tima sa 185 članova službe zaštite i spašavanja, 28 vozila i četiri helikoptera, testirali su upotrebu NICS softvera i razmjene informacija uz pomoć suvremenih tehnologija u slučaju prirodnih ili drugih nesreća.

Podsjećamo, zbog blokade državnih institucija koju provode političari iz Republike Srpske, član Predsjedništva i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik nije želio dati suglasnost da se angažIRA helikopter Oružanih snaga (OS) za gašenje požara u Hercegovini.

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL