Naslovnica Život Meteorolozi upozoravaju: Stiže nevrijeme, budite spremni zaštititi sebe i imovinu

Meteorolozi upozoravaju: Stiže nevrijeme, budite spremni zaštititi sebe i imovinu

Narednih dana jesen će, napokon, pokazati svoje pravo lice. Obilnija, dosadna, ali ipak dobrodošla kiša, zahvatit će cijelu Bosnu i Hercegovinu.

 

Veće količine se očekuju na sjeverozapadu, zapadu, jugozapadu zatim u središnjim predjelima i na prostoru Hercegovine.”

Poručio je ovo Bakir Krajinović, meteorolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda, upozorivši i na moguće, ozbiljne neprilike koje su pred nama u naredna 24 sata.

“Na snazi je i narančasto upozorenje na obilne padaline od 30 do 50 mm, mjestimično i od 50 do 70 mm tijekom 24 sata. Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Plavljenje imovine i prometnih mreža su moguće.

Poremećaj u opskrbi električnom energijom, vodom i u komunikacijama je moguć.

Teški uvjeti za vožnju uslijed smanjenje vidljivosti i nekontroliranog kretanja vozila uslijed vode”, naveo je Krajinović.

Temperature osjetno niže u odnosu na proteklo razdoblje dodao je on, ali i dalje bez vrijednosti ispod 0°C tijekom jutra.

Očekivane temperature u Bosni kretat će se između 4 i 9, u Hercegovini do 13, danju u Bosni od 10 do 15 na jugu do 20 °C.”

Nova promjena u vidu umanjenja količine padaline izgledna je od subote, ali i dalje uz nestabilno vrijeme i temperature prikladne godišnjem dobu, prenosi večernji.ba.

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL