Naslovnica Društvo Hercegovke koje su ušle u finale natjecanja za Hercegovku godine

Hercegovke koje su ušle u finale natjecanja za Hercegovku godine

U finalni krug natjecanja ušlo je 15 Hercegovki. Četiri natjecateljice nisu prošle dalje zbog nedovoljnog broja glasova.

 

Glasovanje finalnog kruga traje od 23.10.2021 – 08.11.2021 god. isključivo putem mail adrese: hercegovkagodine@gmail.com

O datumu proglašenja pobjednica obavijestit ćemo blagovremeno.

Ove godine imamo i jednu pobjednicu po “lajkovima” na društvenim mrežama, odnosno Hercegovka čija slika na društvenim mrežama bude imala najviše “lajkova”(na objavi od 15.10.2021-gdje su natjecateljica) ,ista će postat će i pobjednicom u kategoriji društvenih mreža.
U nastavku donosimo popis odabranih,onih za koje je pristiglo najviše vaših glasova i one s najviše glasova u finalnom krugu okitit će se titulom “HERCEGOVKA GODINE”-2021.

“HERCEGOVKA GODINE”Finalni krug

1.NIKOLINA KNEZOVIĆ
Iz Ljubuskog
Živi u Villingen – Deutschland
Po zanimanju:Frizerka – Kozmetičarka
O Nikolini: Dobra, plemenita, humoristična, hrabra, uredna, ne boji se zapreka, odlučna, osjećajna, puna energije, uporna, zabavna, snalažljiva, iskrena….
Kategorija: Hercegovka iz iseljeništva
Sretno Nikolina

3.DARIJA MENALO
Iz Cereva/Neum
Živi u Dubrovniku
Po zanimanju: Ugostiteljsko turistički djelatnik, zaposlena u Zračnoj luci Dubrovnik.
O Dariji :Samohrana majka. Sposobna Hercegovka koja je sama svojim radom i trudom odgojila dvije cure (obje završile fakultete), bez druge -rekli bi bolje polovice.
Kategorija: Hercegovka iz Hrvatske
Sretno Darija

5. ANĐELKA BOROŠAK
Iz Drinovaca
Živi u Zagrebu
Po zanimanju:Farmaceut
O Anđeliki: Majka troje djece koji s ponosom ističu svoje hercegovačko porijeklo!!!
Svestrana. Anđelka je žena ,majka, kraljica!!!
Davno otišla iz Hercegovine, ali Hercegovina je u njoj!!!
Zašto Anđelka, zato što je iako Zagorska snaha, ostala “prava” Hercegovka!
Ps. piše poeziju ali inkognito, možda se i odluči objaviti.
Kategorija : Hercegovka iz Hrvatske
Sretno Anđelka

6. IRENA KELAVA
Iz Tomislavgrada
Po zanimanju:Medicinska sestra
O Ireni:Obožava glazbu, pjevanje, druženje…
Voli umjetnost-estetiku, izradu ručnih radova, čitanje knjiga,pisanje… Nije joj toliko bitna pobjeda već atmosfera i druženje na ovoj cool stranici. Pozdrav svim Hercegovkama i Hercegovcima ma gdje god bili a o življenju neću vam ništa zaželjeti jer mi znamo kako živjeti i kad nam se život krene suprotstavljati. Veliki pozdrav vam od srca upućujem!
Kategorija – Zdravstvo
Sretno Irena

7.JELENA ŠUTIĆ
Iz Mostara
Studentica je 5. godine Teologije u Mostaru.
O Jeleni :Svoje slobodno vrijeme odvaja kako bi pomogla ljudima koji su u potrebi preko svoje stranice “Pomozi mojoj nevjeri”. Smatram da gospođica Jelena zaslužuje biti Hercegovka godine jer je vrijedna i snažna osoba koja je uvijek spremna pomoći i koja je do sada, kroz svoj humanitarni rad, pomogla mnogim obiteljima i na taj način im omogućila bolji i lakši život. Sav njezin rad možete pratiti putem Facebook-a i instagrama.

Humanitarka velikog srca, uvijek spremna pomoći, iza nje je dosta humanitarnih akcija gdje je pomogla jako puno potrebitih sa svojim pratiteljima na instagram stranici “Pomozi mojoj nevjeri”. Stvarno zaslužuje nagradu Hercegovke godine kao zahvalu za sva mnogobrojna dobra djela!
Kategorija – Humanost
Sretno Jelena

8. GABRIJELA DUGANDŽIĆ
Iz Čitluka
Zanimanje: Studentica Razredne nastave i voditeljica emisije Vesela školica.
O Gabrijeli: Kreativna, uporna, ambiciozna, uvijek nasmijana, komunikativna, uvijek spremna pomoći, sudjeluje u humanitarnim akcijama, talentirana je za pisanje i osvojila je mnoge nagrade na tom području, voli djecu.
Kategorija – Gospodarstvo i društvene djelatnosti
Sretno Gabrijela

9. NEDA KRAJINOVIĆ LJUBIĆ
Iz Mostara
Po zanimanju: Računovođa
O Nedi: žena koja već godinama pomaže potrebitim ljudima u Hercegovini i šire. Iza nje su mnogobrojne uspješno odrađene akcije. Pored svoje FB grupe:”Osmijeh na dar”, organizator je humanitarnih aukcija Mostar. Neda je žena majka, veliki humanista koja sve svoje slobodno vrijeme ulaže u pomaganje potrebitih. Ovom nominacijom želimo da joj se zahvalimo za sve što radi za našu Hercegovinu jer je razlog mnogih osmijeha.
Kategorija – Humanost
Sretno Nedo

10. Počasne nominacije- Čuvarice ognjišta i praga
IVA PENAVA 100 godina
Iz Batina u općini Posušje. Počašćeni smo nominacijom stogodišnje bake Ive,koja i u ovim godinama radi na njivi i oko kuće. Samo dragi Bog i Majka Božja su joj kaže baka Iva – pomogli da prebrodi sve nedaće koje su je snalazile kroz život. Kako ona kaže: “NIŠTA SE SINKO NEMORE BREZ BOGA” Baku Ivu je nominirao poznati posuški novinar i pisac Ljubo Kovač. Podrška iz srca za našu Hercegovku baku Ivu

11. DANIJELA DŽAKULA
Iz Stoca
O Danijeli: Vlasnica OPG Džakula iz Stoca.
Ono što Danijeline ruke naprave i aranžiraju je unikatno i posebno.Takvo što nema nigdje za kupiti.
Osim tog ona je i dobra duša i humana osoba.
Kategorija:Gospodarstvo i društvene djelatnosti
Sretno Danijela

12. MONIKA MILIĆEVIĆ
Iz Mostara
Prebivalište: Afrika/Ruanda
O Moniki: Teško ju je opisati ,a Vama će biti još teže da za nju odaberete kategoriju u koju pripada na ovom natjecanju.
Vrsna sportašica i trenerica HŽRK Zrinjski.
Po tome spada u sport. Veliki humanista što svjedoči njen odlazak u Afriku/Ruandu volontirati i pomagati djeci.
Po tomu je kategorija humanost.
A svojim dobrim djelima predstavlja savršeno Hercegovinu, pa možete je staviti u Međunarodnu promociju.
Po trenutačnoj adresi je i Hercegovka iz iseljeništva.
Kako god ona je jedinstvena i zaslužuje biti Hercegovkom godine.
Kategorija: Međunarodna promocija Hercegovine
Sretno Monika

15. ŠUNJIĆ RUŽA
Iz Raške gore/Orašine
Živi u Denkendorfu/Njemačka
Po zanimanju – Domaćica
(čuva unučad)
O Ruži: Rođena 14.06.1949 Na Orašinama (Raška Gora)
Udala se 1968 za Iliju Šunjića pok. U svojoj 52 godini života je ostala bez muža. Ima osmero dijece 6.Sinova 2 Kčerke i Baka je od 16. Unučadi Ruža je oličenje prave, čestite žene Hercegovke koja je na put izvela 8 djece.. Plemenitost, dobrota, čestitost, snažna vjera su glavne karakteristike ove hrabre žene koja je svoj život posvetila djeci. Uživa u čuvanju i pomaganju oko svojih 16 unučadi,učeći ih svim Hercegovačkim običajima i tradiciji, iako žive u Njemačkoj.
Kategorije-Hercegovka iz iseljeništva
Sretno Ruže

16. LANA PUDAR
Iz Mostara
O Lani: Zar se treba išta posebno napisati uz ovu nominaciju najbolje od najboljih.
Reći ćemo samo “SVJETSKA, A NAŠA”
Kategorija: Sport
Sretno Lana

17.SANIJELA MATKOVIĆ
Iz Širokog Brijega
Po zanimanju – Savjetnica ministra pravosuđa i uprave ZŽH
O Sanijeli: Sanijela je rođena u Širokom Brijegu, gdje živi i radi kao savjetnica ministra pravosuđa i uprave u ZŽH.
Članica je PEN-a BiH, dopredsjednica Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne, članica društva hrvatskih književnika, Ogranka matice hrvatske Široki Brijeg.
Autorica 20 naslova, sve se više bavi i slikanjem, sudionica je brojnih slikarskih kolonija, vlasnica Agencije za ljepotu Kleopatra. Jednom riječju, svestrana i neponovljiva, naša
Sanijela Matković.
Katetegorija: Kultura
Sretno Sanijela

18. DUBRAVKA DROPULIĆ DUBI
Iz Ljubuškog
Živi u Vrgorcu
Po zanimanju: domaćica/zemljoradnica
O Dubravki: Kako opisati Dubi osim rečenicom “Mrginji su u glavi” Ljubušanka udata u Vrgorac,majka tri djevojčice ,domaćica ,mogu slobodno napisati i zemljoradnica .
Ono sto odlikuje ovu ženu je sto je u zadnje tri godine postala svima poznata u svojim nastojanjima da sto češće boravi u rodnoj Hercegovini unatoč svim ograničenjima,mjerama i uspijevala je. Ako bilo koga upitate o karakteru Dubi reci ce vam koliko je srčana osoba spremna pomoći svima u svakom problemu. Iako kao i većina drugim ima svojih životnih problema uvijek je nasmijana ,spremna za druženje i kolače
Kada sam je pitala smijem li je normirati pitala me imam li njenu sliku na granici ,pa sam zbog toga i opis stavila “Mrginji su u glavi”
Kategorija: Hercegovka iz Hrvatske
Sretno Dubravka

19. TONĆIKA KOLOBARIĆ
Iz Širokog Brijega
Po zanimanju – Ravnateljica Glazbene škole
O Tonćiki: Tonćika Kolobarić, rođena 1968 u Širokom Brijegu gdje završava Osnovu općeobrazovnu školu i paralelno i Osnovnu glazbenu školu. Zatim upisuje SSS u Širokom Brijegu i Srednju muzičku školu Banjaluci. U Puli RHR, završava Glazbenu akademiju-glazbena kultura.
Od 1994 stalna je zaposlenica škole. Od 2009 je ravnateljica iste.Član je UMGP-Sarajevo. Predsjednica je udruge PGLŠB. Sudjelovala na mnogim stručnim seminarima, edukacijama, konferencijama itd .u državi i u regiji.

Organizirala je proslavu 40 godina škole za koju je snimila(sa suradnicima) i dokumentarni film DA CAPO s produkcijskom kućom Kadar, Izložbu fotografija u Narodnoj knjižnici i svečani koncert u dvorani Zavoda svete obitelji, gdje su gostovali Meri Cetinić Ivan Mikulić….Uz njeno zalaganje dobiva i nove prostore koje renovira i adaptira. Zadnjih 10 godina učenici joj na Federalnim i Međunarodnim natjecanjima osvojili su 25 prvih, 3 specijalne 1 grand prix 1 laurat. Od Grada dobiva Zlatni grb i plaketu za zasluge.
Kategorija: Gospodarstvo i društvene djelatnosti
Sretno Tonćika.

Sretno svim našim natjecateljicama
Organizacijski odbor izbora “Hercegovka godine”

 

HERCEGOVAČKI PORTAL