Naslovnica Crna Kronika Ukinuta presuda fatalnoj Suniti Hindić!

Ukinuta presuda fatalnoj Suniti Hindić!

Vrhovni sud Federacije BiH je ukinuo presudu Županijskog suda u Mostaru kojom je Sunita Hindić (23) osuđena na troipolgodišnju kaznu zatvora zbog ubojstva Nine Ivankovića (55), mostarskog ugostitelja.

 

Također je ovom odlukom određeno i održavanje pretresa u Vrhovnom sudu FBiH.

Odluka je donesena nakon što je 27. listopada u Vrhovnom sudu FBiH održana sjednica na kojoj je razmatrana žalba Tužiteljstva HNŽ-a, a koja je, potom, i djelomično uvažena.

Iz Tužiteljstva HNŽ su, podsjetimo, uložili žalbu na presudu koju je sud u Mostaru izrekao 31. 5. u ponovljenom postupku i to zbog bitne povrede odredbi kaznenog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, kao i odluke o kazneno-pravnoj sankciji.

Naime, iz Tužilaštva HNK navode kako postoje dokazi koji idu u prilog tome da je riječ o ubojstvu s predumišljajem.

S druge strane, njena braniteljica, Nada Dalipagić je iznosila je da se radilo o ubojstvu iz nehaja, kako je to u dva navrata ocijenilo i Sudsko vijeće u Mostaru.

Hindić, poznata kao fatalna Sunita, iskoristila je zakonsko pravo da se prije pravomoćnosti presude uputi na izdržavanje kazne, kao i da joj se odobri premještaj u KPZ-a Tuzla, što joj je i udovoljeno te je pritvorsku jedinicu KPZ-a Mostar u kojoj se nalazila od 6. listopada 2019. godine napustila 19. srpnja ove godine.

Hindić i Ivanković su bili su kratkoj ljubavnoj vezi, a ubojstvo se dogodilo 4. listopada 2019.godine u motelu Villa Ivanković u mjestu Buna kraj Mostara. Hindić je Ivankovića usmrtila hicem iz njegovog pištolja CZ 7, 65.

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL