Naslovnica Život U BiH požurili na cijepljenje kada su saznali da bez potvrde neće...

U BiH požurili na cijepljenje kada su saznali da bez potvrde neće moći ući u kladionicu

Višestruko povećan broj cijepljenih osoba u BiH u posljednjih nekoliko dana mnoge je iznenadio. Nakon najave da će se kod nas uvesti mjera “cijepljen-testiran-prevaziđen”, mnogi građani odlučili su se cijepiti. Razlog tome nije zaštita od virusa već mogućnost ulaska u kladionicu, prenosi  Šatro team.

 

 

“Kada sam čuo za ovu novu mjeru, moram priznati da nisam odmah shvatio što ona znači. Nakon nekog vremena u kafiću shvatili smo da kad to uvedu nećemo moći učiti u kladionici bez potrebnih papira. Svakodnevno testiranje se uopće ne isplati jer se plaća, a bolje nam je taj novac uložiti u kladionicu.

Zaraziti se i imati papir koji smo preboljeli također se uopće ne isplati jer ima visoku smrtnost. Dakle, preostaje nam samo cijepljenje. Meni i mojim kolegama iz udruženja“, rekao je Muamer Bingo, predsjednik Udruženja profesionalnih kladioničara BiH.

Nakon objave novih mjera, udruga profesionalnih kladioničara najavila je velike prosvjede. “Sada nas tjeraju da se cijepimo. To je izravan udar na našu slobodu. Mnogi od nas svakodnevno odlaze u kladionice i tamo zarađuju za život. Neki članovi u kladionici provode više od 10 sati dnevno i sada žele da se testiramo svaki dan.

Cijepit ćemo se ako baš budemo morali, ali prvo ćemo izaći na prosvjed kako bismo izrazili svoje nezadovoljstvo trenutnom situacijom. Vjerujem da će nas podržati građani koji nisu članovi udruge, jer i oni zaslužuju kladionicu”, rekao je Rale Kec, potpredsjednik Udruženja profesionalnih kladioničara BiH, prenosi Šatro team.

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL