Naslovnica Istaknuto Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović čestitao Vučiću i Orbanu

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović čestitao Vučiću i Orbanu

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović čestitao je srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću na još jednom osvojenom predsjedničkom mandatu i pritom izrazio uvjerenje da će se dobra suradnja između BiH i Republike Srbije još više produbiti i učvrstiti na dobrobit svih naroda.

 

“Držim kako ćete ponovno ukazano snažno povijesno povjerenje građana Srbije odgovorno iskoristiti i da će ostvareni rezultat kreirati još jedan snažan mandat za uspješne političke korake Vas i Vaše stranke.

Također, vjerujem kako ćemo našu dosadašnju dobru suradnju, prijateljstvo i trajnu vezu naših domovina, Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, još više produbiti i učvrstiti na dobrobit svih naših naroda”, stoji, uz ostalo, u Čovićevoj čestitki.

U pismu mađarskom premijeru Viktoru Orbanu, povodnom jučerašnje pobjede na parlamentarnim izborima u toj zemlji, Čović je izrazio nadu kako će se uskoro sastati i razgovarati o aktualnim političkim pitanjima u BiH i ostatku Europe.

“Iznimno mi je zadovoljstvo čestitati izbornu pobjedu Mađarskom građanskom savezu s Vama na čelu. Ova veličanstvena pobjeda je čvrsti dokaza povjerenja mađarskoga naroda viziji budućnosti koja se zasniva na demokršćanskim principima stranke FIDESZ koju predvodite. Uvjeren sam kako ćemo u skorijem razdoblju imati prigodu za susret kada ćemo kroz prijateljski razgovor još više učvrstiti veze naših dvaju naroda i zemalja. Uz želju za uspjehom u budućem radu, dobrim zdravljem i osobnim zadovoljstvom, primi izraze mog osobitog poštovanja”, napisao je Čović Orbanu./HMS/

 

Hercegovački portal