Naslovnica Istaknuto U Galerij “TAU” Centar za obrazovanje i kulturu “Akademija” Čapljina upriličena je...

U Galerij “TAU” Centar za obrazovanje i kulturu “Akademija” Čapljina upriličena je izložba fotografija

Prepuna Galerija “TAU” na izložbi fotografija “Centra za mlade” Čapljina. U prostoru Galerije “TAU” u Centru za obrazovanje i kulturu “Akademija” Čapljina upriličena je izložba fotografija polaznika tečaja fotografije koji se održao pod organizacijom “Centra za mlade” Čapljina.

 

Popunjena Galerija “TAU” sama po sebi govori koliki ogroman interes posjetitelja je privukao ovaj tečaj.

Polaznici tečaja fotografije su svoje fotografije stvarali putem profesionalnog aparata ili uz pomoć pametnih telefona a svaki od polaznika izložio je svoje tri fotografije koje su zajedno odabrali polaznici i voditelji tečaja.

Na otvaranju izložbe, voditelj tečaja fotografija, čapljinski fotograf Marin Kovačević se mnogobrojnim polaznicima tečaja i posjetiteljima obratio riječima:

“Drago mi je što ste došli podržati ne samo ovu izložbu nego i rad mladih u svijetu fotografije. Tečaj fotografije se sastojao od teorijskog i praktičnog dijela a upravo u praktičnom dijelu su nastale ove fotografije koje su večeras tu pred vama.

Kroz praktični dio svaki polaznik se ostvario na svoj način, razvio je svoj stil fotografiranja i produkt je tu pred nama.

Moram pohvaliti aktivnost i želju svojih polaznika da nauče više o fotografiji.”

Agnes Matić, jedna od sudionica tečaja o ovoj uspješnoj radionici nam je rekla:

“Ova radionica je bila nešto idealno za mene pošto volim fotografiju. Smatram da je ovo savršena prilika koju nam je pružio ‘Centar za mlade’ Čapljina. U prostorijama ‘Centra za mlade’ Čapljina smo učili teorijski dio a u nedjelju, podijeljeni po skupina, sudjelovali smo na praktičnom djelo. Praktični dio odvijao se na više lokacija, u Mogorjelu, Počitelju i Parku prirode Hutovo blato. Lijepo smo se proveli, bili su prelijepi sunčani dani i uživali smo u druženju i primjeni teorijski znanja u praksi.” te dodala kako su u praktičnom dijelu za zadatak imali uraditi portret, detalj i jednu širokokutnu fotografiju.

Svoje utiske s minulog tečaja fotografije s nama je podijelila i Mia Bošković rekavši:

“Na tečaju fotografije sam koristila profesionalni aparat. Prijavila sam se iz znatiželje jer sam početnica u svijetu fotografije te sam željela obogatiti svoja znanja o smjernica važnim za fotografiranje. Volim fotografirati i osobe i prirodu i to sam primijenila na našem praktičnom dijelu u Parku prirode Hutovo blato i Počitelju a također sam i privatno posjetila i gradsko kupalište Jazz kako bi dobila željenu fotografiju za izložbu. Bilo mi je odlično, posebno mi se dopalo druženje sa svojim prijateljima ali i nekim novim osobama koje sam upoznala putem ovog tečaja a koji nisu iz našeg grada, što govori o tome koliko je ovaj tečaj bio uspješan.”

Mlada fotografkinja Jana Pavlović također nam je prenijela svoje dojmove s protekle radionice rekavši nam:

“Na tečaj fotografije sam se prijavila zbog toga što me fotografija jako zanima. Putem tečaja sam naučila kako bolje koristiti alate za stvaranje ali i one alate za uređivanje fotografija a osim znanja upoznala sam i nove ljude što me jako veseli. Svoje fotografije sam napravila pri posjeti Parku prirode Hutovo blato i u Počitelju i zaista mi je bilo prelijepo učiti i radi s ovom divnom ekipom.”

“Bilo mi je super. Upoznala sam nove ljude, stekla sam novo znanje i hvala vam što ste nas večeras došli podržati”, rekla je Gabrijela Kežić.

Ana Miškić, koordinatorica IOM-a Čapljina zahvalila se fotografima Marinu Kovačeviću i Davidu Dodigu na uloženom trudu i izdvojenom vremenu, Mireli Borovac Falak na uređenju interijera, fra Mili Vlašiću na ustupljenom prostoru za izložbu fotografija te svim ostalim koji su pridonijeli uspjehu ovog događaja.

Svi polaznici dobili su zahvalnice za sudjelovanje na ovom tečaju.

Poslije izložbe uslijedilo je druženje uz prigodni domjenak, piše Đaka city .

 

Hercegovački portal