Naslovnica Politika Predsjednik Republike Hrvatske – Zoran Milanović: Gledali smo Komšića kako vrijeđa Hrvate

Predsjednik Republike Hrvatske – Zoran Milanović: Gledali smo Komšića kako vrijeđa Hrvate

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda sudjelovao je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović prigodno im se obrativši uz nekoliko poruka vezanih i uz širu aktualnu situaciju.

 

Upitan je je li ublažio stavove kada je u pitanju ulazak Finske i Švedske u NATO, prenosi Direktno.hr.

“Ne znam što mislite o ublažavanju stavova. Vidimo da sada tu ima još ‘ruskih igrača’. To je Erdogan i on radi isto. Erdogan isto radi za Putina kao i ja. Turska ima problem sa Švedskom. Mi nemamo, imamo problem preko Save, i to ozbiljan. Turska se bori za svoje interese. Turci reagiraju tek sada, Tursku pitaju tek sada, a možete misliti kako tretiraju nas … a znao sam da će reagirati. Nas to sada stavlja u drugi plan”, kazao je Milanović. Nismo jednoglasni zato što je HDZ talac Plenkovića i još dvije tri osobe. Volio bih da me on demantira i kaže: ‘Nije istina to što govoriš’. On pikira poslove u Bruxellesu. U politici kad si na vrhu, moraš biti, kao što bi Gibonni rekao, slobodan od želja. Kad nisi slobodan od želja, onda radiš kompromise na račun nacije. To se trenutno događa”, rekao je Milanović.

Ponovio je da želi zaštiti Hrvate u BiH.

“Gledali smo Komšića kako vrijeđa Hrvate i Hrvatsku. Ja nemam ništa protiv niti odlučujem o tome da netko dođe kao gost na televiziju. Tim se ne bavim. Vjerujem da bi BBC rado ugostio Putina, svaki novinar bi to htio.

Ima milijun pitanja koje možemo postaviti tom ‘jaranu’ koji me je moljakao da mu dolazim govoriti na skupovima u Sarajevu u listopadu 2010. Što sam i došao. Mesić mu nije došao, ja sam došao”, rekao je Milanović./HMS/

 

Hercegovački portal