Naslovnica Politika Dragan Čović nije popustio, nema ga na sastanku s Komšićem

Dragan Čović nije popustio, nema ga na sastanku s Komšićem

Dragan Čović je doputovao u Bruxelles, no kako je postalo definitivno da će na sastanku biti i dvojica, kako ih je nazvao ‘bošnjačkih članova BiH Predsjedništva’ Željko Komšić i Šefik Džaferović on je otkazao sudjelovati na tome sastanku.

Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel i visoki predstavnik za vanjsku i sigurnosnu politiku Jospe Borell okupili su popodne dio bosanskohercegovačkih političara, a među njima kako to i fotografija pokazuje nije bio predsjednik HDZ-a BiH i stranaka Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović.

On je doputovao u Bruxelles, no kako je postalo definitivno da će na sastanku biti i dvojica, kako ih je nazvao ‘bošnjačkih članova BiH Predsjedništva’ Željko Komšić i Šefik Džaferović on je otkazao sudjelovati na tome sastanku. Upravo kao je i najavio prije dva dana kazavši kako mu ne pada na pamet dati legitimitet članu državnoga vrha koji je nasilno nametnut Hrvatima, piše Večernji list.

Na sastanku je ukupno četrnaest dužnosnika iz Bosne i Hercegovine. Sastanak u ovome širokom formatu, koji je naknadno dogovoren, teško može dati bilo kakav rezultat s obzirom da su u EU očekivali kako će se podržati osuda ruske agresije, na što nijedan srpski dužnosnik neće pristati.

Istodobno ne očekuje se da će se postići bilo kakav dogovor o rješavanju prijepora između Hrvata i Bošnjaka. To je i razlog više zašto tamo nije trebao biti čelnik HNS-a BiH Dragan Čović koji je sačuvao dostojanstvo odbijanjem sudjelovanja na sastanku sa simbolom manipulacija Hrvata. Sačuvao je vlastito, ali i dostojanstvo naroda kojega predstavlja.

Hercegovački portal