Naslovnica Zanimljivosti Sportska kladionica Premier isplaćuje 2 milijuna KM novčane pomoći svojim zaposlenicima

Sportska kladionica Premier isplaćuje 2 milijuna KM novčane pomoći svojim zaposlenicima

Premier kladionica će isplatiti maksimalan iznos (1.080 KM) jednokratne novčane pomoći za više od 1.500 radnika, kako za one u Federaciji BiH, tako i za one u Republici Srpskoj.

 

“Poštovane kolegice i kolege, imajući u vidu trenutne okolnosti, odnosno povećane troškove životnih potrepština i pisanja medija oko mogućnosti isplate jednokratne pomoći radnicima, vjerujem kako Vas sve zanima stav Premier kladionice po tom pitanju.

Stoga Vas ovim putem obavještavam kako će Premier kladionica isplatiti maksimalan iznos (1.080 KM) jednokratne novčane pomoći za više od 1.500 radnika, kako za one u Federaciji BiH, tako i za one u Republici Srpskoj.

Iznosi od 1.080 KM će biti uplaćeni na Vaše transakcijske račune najkasnije do 15.12. ove godine. Razlog čekanja do tada je činjenica da je Vlada Federacije BiH poslodavcima ostavila tu mogućnost, dok Vlada RS-a nije.

Obzirom da poslujemo i u Federaciji BiH i u Republici Srpskoj, da su troškovi života porasli podjednako u oba entiteta, mi ne želimo raditi razlike između naših zaposlenika, jer su nam jednako vrijedni. Imamo neke neslužbene informacije kako se i u RS-u Vlada sprema na slične mjere kao u Federaciji BiH, stoga ćemo malo pričekati s isplatom, ali najdalje do prosinca. Ako Vlada RS-a ne donese uredbu sličnu ovoj u Federaciji, isplatit ćemo po 1080 maraka svim radnicima i na to u Republici Srpskoj platiti pripadajuće doprinose i poreze, dakle oko 65% dodatno na ovaj iznos.

Ovo će nas koštati ukupno oko 2 milijuna maraka, ali ne gledamo na to kao na trošak, nego kao moralnu i društvenu obvezu svake uspješne firme prema svojim radnicima u ovakvim okolnostima. Osobno mislim da bi svaka firma koja pozitivno posluje trebala dio svojih sredstava podijeliti sa radnicima i na taj način ljudima pomoći da lakše podnesu povećanje životnih troškova.

Na ovaj način Premier kladionica će postati jedina privatna firma s preko 1000 radnika u BiH koja se do sada odlučila na ovaj korak odricanjem značajnog dijela zarade pomoći radnicima te se nadamo kako će i druge privatne firme slijediti ovaj potez i financijski pomoći svojim radnicima, ulažući time u zajedničku bolju budućnost svih građana Bosne i Hercegovine.

Kladimo se da smo najbolji!” – stoji u obavijesti koju potpisuje Renato Korać, vlasnik Premier kladionice.

 

Hercegovački portal