Naslovnica Istaknuto Tepčići: U tijeku prijave za sudjelovanje na 4. Sajmu ćuptera

Tepčići: U tijeku prijave za sudjelovanje na 4. Sajmu ćuptera

Društvo “Ante” Ploče-Tepčići (Čitluk, BiH) organizira 4. SAJAM ĆUPTERA  koji će se održati u utorak, 8. 11. 2022. na Tepčićima.

 

Ovogodišnji sajam će osim izložbenog i prodajnog karaktera biti i ocjenjivački. Naime, stručni žiri ocjenjivat će pristigle ćuptere te proglasiti tri prva mjesta.

I po tome će ovogodišnji sajam biti poseban. Stoga, svi zainteresirani za sudjelovanje u sajmu trebaju donijeti barem jedan svoj ćupter najkasnije do nedjelje (6. 11. 2022.), do 18.00 sati na Tepčiće u Dom sv. Ante koji se nalazi uz župnu crkvu sv. Ante Padovanskog na Tepčićima.

Za sve informacije zainteresirani se mogu javiti na broj 063 994 777 (Mario Doko, predsjednik Društva).

Program 4. Sajma ćuptera – utorak, 8. 11. 2022. u Domu sv. Ante – Tepčići:

16.00 sati susret s izlagačima, razgledanje izloženih ćuptera i mogućnost kupnje proizvoda.

18.00 sati sv. Misa u župnoj crkvi sv. Ante Padovanskog, zahvala Bogu za ovogodišnji rod i urod te molitva za sve pokojne od kojih smo naslijedili ovu lijepu tradiciju.

19.00 sati službeno otvorenje sajma, proglašenje pobjednika, kulturno-zabavni program s posebnim gostima te večera uz tradicionalna jela i pića.

Prije 4 godine (2019.) započeli smo ovaj sajam sa sloganom „Tradicija na stolu – u ustima slast“ želeći sačuvati od zaborava i izumiranja ovu, još uvijek živu, tradiciju našega naroda u Hercegovini, a posebno Brotnju.

Ćupter je kroz vremena bio glavna slastica na stolovima naših obitelji, pripreman stručno, s punon ljubavi i brige prema ljubiteljima slastice, posebno za djecu. Ćupter su, osim djece, s jednakom radošću uzimali i mladi i odrasli, jednako muški kao i ženske.

Radujemo se da smo kroz ove 4 godine uspjeli okupiti značajan broj onih koji prave/proizvode ćupter. Taj broj je u stalnom porastu. Ove godine imat ćemo izlagače i iz Republike Hrvatske.

Cilj nam je da ovaj sajam postane uistinu značajan i prepoznatljiv događaj u koji će biti uključen što veći broj izlagača i posjetitelja.

Opis fotografije nije dostupan.

U zabavnom djelu programa nastupit će Siniša Vuco hrvatski pjevač, skladatelj pop i rock glazbe i heavy metala. Skladao je i pisao glazbu za mnoge hrvatske izvođače.

Siniša Vuco je jedan od rijetkih glazbenika koji se u svojoj karijeri bavi potpuno suprotnim glazbenim žanrovima. Podjednako je prihvaćen kao autor i pjevač nove narodne glazbe i kao autor i izvođač žestokog hard rocka. Tematike njegovih pjesama najčešće su: alkohol, ljubav, žene, patnja i prošlost.

Hercegovački portal je medijski pokrovitelj Sajama.

Ulaz je slobodan.

Dobro došli!

Hercegovački portal