Naslovnica Život Hercegovački biznismen Reno Korać kupio restoran u kojem je pao Sanader!

Hercegovački biznismen Reno Korać kupio restoran u kojem je pao Sanader!

Reno Korać kupio restoran u kojem je pao Sanader! Bivši gazda naivno srušio sam sebe…

 

“Objekt je pod video nadzorom”, i danas stoji na ulazu u kultni restoran Marcellino, a nadamo se da će hercegovački biznismen Reno Korać maknuti natpis da se gosti mogu opustiti.

U listopadu 2009. u tom su zagrebačkom objektu sjedili ondašnji premijer Ivo Sanader i šef Uprave MOL-a Zsolt Hernádi dok se predavao mito, a sve je zabilježeno kamerom.

Bivši vlasnik je bankrotirao, propast je počela onog dana kada je snimku svog gosta Ive Sanadera predao institucijama. Iako, to nijedan ugostitelj ne bi trebao činiti, Mario Čerhak se našao u nezavidnom položaju.

Mladen Bajić i Dinko Cvitan tadašnji šef USKOK-a, a u to vrijeme njih dvojica bili su najopasniji obavještajci u Hrvatskoj, pozvali su ga na razgovor i kazali mu da je njemu od interesa da im preda tu snimku. Čerhak im se nije htio zamjeriti.

Snimku je predao i od tada je njegov posao počeo padati, zvali su ga ljudi i prijetili mu da je voajer koji snima goste i slično.

Bio je to poslovni krah, a možemo govoriti ovo ili ono, bivši gazda je prvenstveno srušio sam sebe jer koji će mu klinac kamera iznad gostiju.

A novi vlasnik, mudri Hercegovac sigurno neće iznad stolova imati kamere pa neće biti ni potrebe da ga zovu mutni, obavještajni likovi.

On je Reno Korać, prvi čovjek Premijer kladionice i jedan od najbogatijih Hercegovaca. Iako kladionice nisu humanitarna organizacija i mnoge su ojadile, za Renu će ipak mnogi reći kako ne spada u taj svijet i kako je u tom surovom biznisu ostao čovjek, uvijek spreman pomoći.Kakav će biti u restoranskom biznisu, vidjet ćemo uskoro.

Navratit ćemo, a ako slučajno zamahnemo kuvertom pa netko to snimi, računajte da za više od svatovske kuverte nemamo.

Hercegovački portal