Naslovnica Istaknuto Vučić održao tajni sastanak sa Srbima s Kosova, zamolio ih da se...

Vučić održao tajni sastanak sa Srbima s Kosova, zamolio ih da se povuku s barikada

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Beogradu se sastao s predstavnicima Srba s Kosova. Vijest o sastanku nije odmah dospjela u medije. Prvi su je, očekivano, objavili Vučićevi tabloidi, koji su u trenutku objave naveli kako sastanak već traje dva sata. 

 

U međuvremenu je sastanak završen, a na njemu je, kako je rekao šef Ureda za Kosovo i Metohiju Petar Petković, Vučić zamolio Srbe s Kosova da se povuku s barikada.

“U trenutku kada smo bili na rubu ozbiljnog sukoba i krvoprolića, uspjeli smo sačuvati mir, dobili nikada jače garancije od EU-a i SAD-a. Nakon ovih službenih izjava i garancija predsjednik Vučić vodio je ozbiljan i težak sastanak s predstavnicima Srba sa sjevera Kosova, kojima je predočio ove dokumente i izjave. Zamolio je naše Srbe da se povuku s barikada. Oni su rekli da samo njemu vjeruju, a ne Albinu Kurtiju. Zamolili su da se vrate na sjever Kosova i da predoče narodu ove garancije”, rekao je.

“Ipak, na kraju dobre vesti. To govorim bez ikakvog likovanja jer smo svjesni u kakvoj se situaciji nalazi srpski narod na Kosovu i Metohiji. Dobili smo nikad jače garancije kada je riječ o zahtjevima Srba o njihovom uvjetu da se povuku s barikada. Na samom početku da istaknem da su najbolje vesti da je Dejan Pantić pušten. To pokazuje da Dejan Pantić nije kriv, da to što je bio optužen za terorizam znači obračun Kurtija sa Srbima. On će, nadamo se, večeras biti sa svojom obitelji, koja ga željno iščekuje vidjeti”, kazao je Petković o bivšem policajcu s Kosova kojeg su uhitile prištinske vlasti.

Šef Ureda za Kosovo rekao je i da će se Vučić nakon 19 sati susresti sa Srbima sa sjevera Kosova, kada će biti poznata konačna odluka hoće li se povući s barikada.

“U 19 sati polijeće helikopter kojim će predsjednik Vučić otići kako bi se na administrativnom prelazu sreo sa Srbima sa sjevera (Kosova). U svakom slučaju, u trenutku kada smo bili na rubu sukoba uspjeli smo sačuvati mir i čekamo da vidimo kakva će biti odluka Srba sa sjevera”, rekao je Petković ponovivši još jednom da su “dobili čvrste garancije” i da se “Vučić uspio izboriti za mir i stabilnost”.

Hercegovački portal