Naslovnica Promo Dinamo NO usvojio žalbe izbačenih članova! Oni sad ipak smiju na Skupštinu

Dinamo NO usvojio žalbe izbačenih članova! Oni sad ipak smiju na Skupštinu

Nova pravna zavrzlama u Maksimiru. Nadzorni odbor jest žalbeno tijelo i zadnja instanca za ovaj slučaj. Ali, i članovi NO-a bili su nedavno izbačeni iz kluba.

 

Novi zaplet i pravna zavrzlama i zaplet u Dinamu! Naime, kako ekskluzivno doznaje Germanijak, u petak se sastao Dinamov Nadzorni odbor i prihvatio žalbe petorice članova koje je Izvršni odbor nedavno izbacio iz klupskog članstva i tako im vezao ruke, da ne mogu sudjelovati u radu Skupštine i klupskih tijela.

Dakle, Nadzorni odbor prihvatio je žalbe Damir Zorića, člana Skupštine i IO-a te četvorice povjerenika Damira Žigrovića, Marija Primorca, Marija Paponje i Mate Tokića, koji su izbačeni neki dan zbog ‘štetnih radnji’, jer su optuženi da su u suradnji sa Zdravkom Mamićem i po njegovom nalogu plaćali navijačima učlanjenje u klub, želeći tako prikupiti što veći broj članova da bi osvojili zastupniko mjesto u Skupštini.

Istina je, po Statutu je upravo Nadzorni odbor žalbeno tijelo za članove koji su izbačeni iz članstva, zadnja instanca i ova bi odluka, u normalnim okolnostima, bila konačna. No, kvaka je u tome što su i sva trojica članova NO-a, Miroslav Rožić, Andrej Meniga i Nikola Polak, u ‘prvom valu’ izbačeni iz kluba pa po tome Nadzorni odbor, zapravo, i ne postoji.

Kome se oni mogu žaliti?

Vjerojatno redovnom sudu, a taj postupak traje dulje, stoga je u ovom trenutku potpuno nejasno hoće li izbačeni pa vraćeni članovi moći nazočiti Skupštini, hoće li biti verificirani ili će ih Skupština odbaciti.

Definitivno, čeka nas još puno smicalica prije 9.ožujka i te sudbonosne sjednice Skupštine!

Piše: Tomo Ničota

Hercegovački portal