Naslovnica Društvo Makarska “zavela red”, pogledajte što je sve kažnjivo

Makarska “zavela red”, pogledajte što je sve kažnjivo

Za razliku od Splita, Makarska ovog ljeta, izuzev raskalašenih gostiju iz Australije koji dolaze brodovima na rivu, nema nekih većih problema s mirom i redom.

 

 

Naime, ako u Makarskoj na javnoj površini konzumirate alkoholna pića, što se uglavnom odnosi na ekipe sa zidića ispred trgovina, a ljeti na one koje se opijaju po plaži, platit ćete kaznu od 40 do 132 eura, a ista kazna čeka sve one koji gradom šetaju u kupaćim kostima.

U Makarskoj se psi mogu kupati na plaži na Ramovi, a ako ih redari uoče na nekoj drugoj plaži, odmah opomenu vlasnika, koji ih posluša i ne pravi probleme. Sada su u Makarskoj u điru naplate kazni za nepropisno postavljene reklame, naprave i štekate i to uglavnom u staroj gradskoj jezgri, a one iznose od 40 do 132 eura za fizičke osobe, od 400 do 663 eura za obrte i od 663 do 1327 eura za tvrtke.

Na plažama redari u ljetnom razdoblju sankcioniraju prodavače kukuruza i krafni koji također plaćaju kazne od 40 do 132 eura s time da im se oduzimaju i krafne i kukuruzi, koji se potom bacaju jer se ne smiju donirati. Naplaćuju se u Makarskoj i kazne za narušavanje javnog reda i mira bukom, posebno onom s gradilišta od 14 do 17 sati i od 20 do 9 sati, i tu su kazne od 40 do 1327 eura, a sankcije snose i iznajmljivači ležaljki koje nisu posložene prema Pravilniku o gospodarskom korištenju i posebnoj upotrebi pomorskog dobra na području Županije splitsko-dalmatinske, piše Slobodna Dalmacija.

Hercegovački portal