Naslovnica Sport Koliku bi kaznu zbog crvenog kartona mogao dobiti Ivan Leko

Koliku bi kaznu zbog crvenog kartona mogao dobiti Ivan Leko

Trener Hajduka Ivan Leko isključen je na utakmici SuperSport Superkupa zbog prigovora, psovanja glavnog suca Darija Bela i ulaženja u teren. Sigurno je da ga čeka kazna, samo je pitanje koliko teška.

Članak 52. Disciplinskog pravilnika HNS-a daje odgovor koliku kaznu može očekivati trener Hajduka Ivan Leko nakon sve što je izvodio na utakmici SuperSport Superkupa u subotu protiv Dinama na Maksimiru. Na samom kraju prvog poluvremena sudac Dario Bel isključio ga je, a Leko je obračun navodno nastavio i na putu prema svlačionicama.

‘Za naguravanje/odguravanje ili psovanje ili vrijeđanje suca igračima slijedi zabrana igranja od jednog do pet mjeseci ili od dvije do deset utakmica, a za dužnosnike zabrana obavljanja funkcija od dvije do deset utakmica ili od jednog do pet mjeseci’, navodi se među ostalim u članku 52. Disciplinskog pravilnika HNS-a.

Glavni sudac Dario Bel nakon susreta je u zapisniku naveo da je Leku isključio zbog psovki, a da su se psovke i napadi trenera Hajduka na njega nastavili i u tunelu nakon završetka poluvremena.

Šef komisije hrvatskih nogometnih sudaca Bruno Marić tvrdi da je isključenje Ivana Leke bilo opravdano.

‘Sudac je sukladno posljednjim smjernicama Uefe neodgovorno ponašanje ispravno sankcionirao isključenjem’, ustvrdio je Bruno Marić.

Dakle, Ivan Leko bi maksimalno mogao dobiti 10 utakmica zabrane vođenja momčadi Hajduka, a minimalno dvije utakmice. Možda Disciplinska komisija odluči graditi autoritet pa Leki ‘odreže’ i pet mjeseci kazne, no to je malo vjerojatno.

Hercegovački portal