Naslovnica Sport Ne smijemo ponoviti lošu igru inače će biti velikih problema

Ne smijemo ponoviti lošu igru inače će biti velikih problema

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić na posljednjoj konferenciji za medije uoči ogleda s Walesom (nedjelja, 20:45 sati) najavio je susret koji je možda i ključan za odlazak Vatrenih na EURO.

 

Na početku iznio je svoje dojmove uoči utakmice.

Najvažnije je da je sve u našim rukama, iako je utakmica bila loša. Bili smo loši i zaslužili smo taj poraz. Ne smijemo to ponoviti u nedjelju jer ćemo imati velikih problema. Mi zaista respektiramo našeg protivnika, bit će velika bitka na terenu, agresija, publika i mi to moramo znati odgovoriti, ističe.

Bruno Petković je ostao doma, njegova želja je jedno, a spremnost i mogućnost nešto drugo. Ostali smo na dvije varijante, Musa i Beljo, oba klasična centarfora nego što smo igrali dosad. Vidjet ćemo što ćemo napraviti u zadnjem redu, iskreno nemamo puno izbora, dodaje.

Ivan Perišić je bio jedan od najboljih i najvažnijih igrača, riješavao je utakmice, velik je nedostatak što ga nema, puno će nam faliti. Ja ga očekujem brzo, ali to je dug oporavak. Nadam se da će nam se priključiti na Euru. Fali nam jako puno, izgubili smo u ovom trenutku možda i najvažnijeg igrača, ističe izbornik Dalić.

Što se tiče Dominika Livakovića koji je primio gol koji nije trebao protiv Turske, kaže da vjeruje da to neće utjecati na njega i da će biti na visini zadatka.

Wales će igrati na duge lopte, prekide, moramo biti jako oprezni, tako smo primili gol u Splitu. Moramo paziti da ne radimo prekršaje u opasnim područjima.

Ističe da treba popraviti agresiju, da Hrvatska nije bila kompaktna u bloku protiv Turske.

Bili smo u zaista lošoj formaciji, moramo biti na puno većoj razini i da budemo kompaktni. Protiv Turske smo trčali, ali nismo bili učinkoviti, dodaje.

Hercegovački portal