Naslovnica Promo Čapljina: 42 obitelji od danas imaju svoj dom

Čapljina: 42 obitelji od danas imaju svoj dom

Danas u Počitelj Brdu uručeni su ključevi za 42 obitelji koje od sada imaju svoj vlastiti dom i time je označen završetak projekta ”CEB II – Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja” na području Čapljine.

 

Većina tih obitelji su iz kampa Tasovčići te i iz ostalih alternativnih smještaja.

Želimir Karlović jedan od  korisnika stanova:  “Živim u Čapljini duži niz godina u neuvijetnim prostorima sa šestero djece. Zato sam danas sretan zbog sebe i svoje obitelji, dojmovi su veliki. Zahvaljujem organizatorima te gradonačelniku Smiljanu Vidiću.”

”Vrijednost projekta je 3,5 milijuna KM. Svi su stanovi rađeni u skladu sa suvremenim standardima, a posebno se vodilo računa i o energetskoj efikasnosti.” ,rekao je ministar za prognane i raseljene osobe u Vladi FBiH Nerin Dizdar.

Gradonačelnik dr. Smiljan Vidić istaknuo je kako je sretan jer su napokon omogućili krov nad glavom za 42 obitelji iz kampa u Tasovčičima i alternativnog smještaja.

”Grad Čapljina sudjelovao je sa 460.000 KM i ljudskim resursima, a sve je urađeno uz pomoć državne i federalne vlasti. Drago mi je da smo ovim ljudima napokon omogućili uvjete dostojne za život”, rekao je Vidić.

Hercegovački portal