Naslovnica Promo Hrvatska golmanska senzacija iz Hercegovine. Viši je i od rukometnog gola

Hrvatska golmanska senzacija iz Hercegovine. Viši je i od rukometnog gola

Hrvatska i rukometni golmani. Pravu ”jedinicu” čekamo već dugi niz godina. Prije smo to imali u veličinama poput Vlade Šole, Mirka Alilovića ili Marina Šege, no vrijeme je za neke nove i izgleda da je konačno stigao kraj potrazi i lutanju na golu.

 

Njegovo ime je Matej Mandić, gorostas iz Ljubuškog ima 21 godinu i tek je ušao u svijet odraslih rukometaša, no sjajno se snašao i rastura u rukometnoj Ligi prvaka.

Da Mandić mora biti broj jedan reprezentacije pokazao je to protiv najboljih rukometaša današnjice. Skidao je zicere zvijezdama Kiela, Szegeda, Aalborga, Kielcea i vjerojatno su se svi pitali: Pa tko je sada ovaj lik?

Zanimljivo, Mandić je poznatiji već dugi niz godina u reprezentaciji. Riječ je o lijevom krilu Davidu, a njih dvojica su rođaci u trećem koljenu.

Matej je velika budućnost hrvatskog rukometa, a visok je čak 205 centimetara, pet više od visine rukometnog gola.

David je za svojeg rođaka Mateja izjavio prije dvije godine da će za nekoliko godina biti najbolji golman svijeta i prvi golman rukometne reprezentacije. Nadamo se da neće pogriješiti u procjeni, a možda zablista na velikoj sceni već ovog siječnja na Euru u Njemačkoj.

Oba Mandića rukomet su počela trenirati u Izviđaču iz Ljubuškog, koji je Hrvatskoj već dao velika rukometna imena poput Mirka Alilovića i Marina Šege.

Matej Mandić jedan je od najzaslužnijih za dobre igre Zagreba ove sezone u Ligi prvaka. Protiv Kolstada je imao 16 obrana, a protiv Kielcea je 17 puta zaustavio protivničke rukometaše.

Hercegovački portal