Naslovnica Promo Prisjetimo se velikog hita: ”Hercegovino, nek’ te čuva Bog”.

Prisjetimo se velikog hita: ”Hercegovino, nek’ te čuva Bog”.

Hercegovački glazbenik s prebivalištem u Posušju, Zoran Begić zajedno sa navijačima ”Hercegovina” izdao je novu pjesmu 2022. godine pod nazivom ”Hercegovino, nek’ te čuva Bog”.

 

Zoran je poznat po velikom broju domoljubnih pjesama koje su posvećene Hercegovini i Hrvatskoj, a do sada je izdao pet albuma.

Glazbu i tekst za pjesmu napisao je Širokobriježanin Franjo Kraljević koji je zajedno sa Josipom Jocom Vukojom sudjelovao u aranžmanu.

U videospotu navedene pjesme prikazana su mjesta u Hercegovini, na kojima je spot sniman, a radi se o Širokom Brijegu, Čapljini, Ljubuškom (Kravice i Koćuša), Ravno, Stolac, Neum (Hrasno), Mostar, Posušje, Grude, Čitluk (Međugorje i D. Hamzići), Rama, Tomislav grad (Prisoje), Kupres, Livno, Blidinje i Doljani.

Pjesma je snimana, miksana i masterizirana u studijima: Josip Music House (Fojnica), Energy Records (Mostar) i Music4life (Zadar)

Mastering je odradio Saša Miočić, navijači vokali bili su Josip Aničić, Miran Rotim i navijači “Hercegovina”. U glazbenoj produkciji sudjelovali su Franjo Kraljević i Josip Joco Vukoja, dok je izdavač Eroton.

Stvarno smo uradili sjajan posao, i sa samom pjesmom i s videospotom. Vjerujem da će biti puštana u svim prigodama, od stadiona i športskih dvorana do raznih društvenih zbivanja, koncerata i sl. Jednostavno, nedostajala nam je jedna ovakva općeprihvaćena navijačka hercegovačka pjesma. Želim joj da bude prepoznata, da je ljudi osjete, da osjete u srcima našu iskrenu emociju koju smo pretočili u nju i da postane svojevrsna hercegovačka navijačka himna, poručio je čovjek koji je otpjevao ”Hercegovino, nek’ te čuva Bog”.

U spotu su sudjelovali: Navijači ”Hercegovina”, Frama Posušje, Ema Begić, Tea Begić, Navijači iz Rame: Nenad, Mato, Stipo, Franjo, Ivan, Ante i Marko Meter. Ivan i Zvonimir Jozić, Ivan Bilić – Šibi i Luka Zlatić.

Želimo se zahvaliti gospođi Luciji Meter na domaćinstvu u Rami, ali i Vladi ŽZH na potpori u ovom projektu, poručuju Zoran Begić i navijači Hercegovine, prenosi Borak.tv.

Hercegovački portal