Naslovnica Promo Najljepši vidikovci na Jadranu s čarobnim pogledima

Najljepši vidikovci na Jadranu s čarobnim pogledima

Vidikovac Nebeska šetnica

Najljepši vidikovci na Jadranu s čarobnim pogledima na pučinu i nezaboravne zalaske sunca koje ćete pamtiti cijeli život.

 

 

Zalasci sunca uvijek su prekrasni, ali na obali imaju neku posebnu čar. Gledati vatrenu narančastu loptu kako tone u more i odlazi na počinak trenutak je koji se pamti. Mjesta koja pružaju impresivan pogled na smiraj dana brzo bivaju otkrivena, a neka od njih postanu prave turističke atrakcije, baš poput ovih pet lokacija koje smo izdvojili u nastavku teksta. Ovo su najljepši vidikovci na Jadranu na kojima ćete istinski uživati u pogledima i napraviti fotografije za pamćenje, prenosi putni kofer!

SKYWALK BIOKOVO NEBESKA JE ŠETNICA SMJEŠTENA 1228 METARA NAD MOREM

Jedna od najvećih atrakcija Parka prirode Biokovo posljednjih je godina nebeska šetnica, stakleni plato koji omogućuje doživljaj biokovskih stijena iz ptičje perspektive. Pogled se pruža prema Jadranu, okolnim otocima, a za lijepog vremena pogled seže sve do Italije. Vidikovac se otvara za posjetitelje 1. travnja, a može se istražiti uz kupljenu ulaznicu za park prirode koja stoji 8 eura.

Vidikovac Nebeska šetnica

NE PROPUSTITE POGLED NA ČAROBNU UVALU ZAVRATNICA, JEDNU OD NAJLJEPŠIH NA JADRANU

U Parku prirode Velebit smjestila se jedna od najljepših uvala na Jadranu – Zavratnica. Zaljev dug 900 metara, koji je širok između 50 i 150 metara, okružuju visoke kamene litice, a taj je prizor oduvijek inspirirao pisce i pjesnike. Plavetnilu mora tu se suprotstavlja sivilo velebitskog kamena i zelenilo oskudne vegetacije, a najljepši je pogled na uvalu s visine, s uređenog vidikovca na kojem se nalazi info ploča i sigurnosna ograda. Do vidikovca vodi makadamska cesta, a ulaz se ne naplaćuje.

Pogled na uvalu Zavratnica s vidikovca

MONTOKUC: NAJLJEPŠI POGLED NA NACIONALNI PARK MLJET

Nacionalni park Mljet krije mnoštvo planinarskih staza i niz vrhova s prekrasnim pogledima, među kojima se posebno ističe Montokuc. Nakon nešto više od dva kilometra laganog uspona do 235 metara nadmorske visine pred vama će se otvoriti spektakularan pogled: Veliko i Malo jezero kao na dlanu, u daljini Korčula i Lastovo. Poseban je doživljaj posjetiti Montokuc u vrijeme zalaska sunca i gledati narančastu loptu kako tone u more.

Montokuc je najistaknutiji vrh na otoku Mljetu

VIDIKOVAC PROVIDENCA PRUŽA NAJLJEPŠI POGLED NA VEČERNJI POLJUBAC SUNCA I MORA I KVARNERSKE OTOKE RAZBACANE PO PUČINI

Vidikovac Providenca najljepše je mjesto za promatranje zalaska sunca na Lošinju i jedno od najljepših na Jadranu. Sastoji se od poučne staze Apsyrtides i bara s pićem i lokalnim delicijama. Apsyrtides je staro grčko ime za cresko i lošinjsko otočje, a upravo će se ono rasprostrijeti pred vašim očima kad se smjestite za jedan od stolova u baru. Poučna staza duga je 300 metara i uključuje 28 interpretacijskih ploča s kojih možete doznati više o otočju, svakom pojedinom otoku arhipelaga i njegovim posebnostima.

Providenca na Lošinju

VIDIKOVAC GAJ S NEVJEROJATNIM POGLEDOM NA PRIMOŠTEN

Kako biste vidjeli prekrasni primoštenski otočić u njegovoj punoj ljepoti, krenite put kipa Gospi od Loreta, koji je postavljen na obližnjem brdu Gaj 2017. godine i uz njega je uređen prekrasan vidikovac. S jedne strane možete uživati u pogledu na staru jezgru Primoštena i vidjeti cijelo mjesto s visine, ispred će vam se pružiti pogled na otvoreno more, prema Italiji. S druge strane vidjet ćete Rogoznicu i malene otočiće razbacane u njezinu zaljevu. Gospa od Loreta nije odabrana slučajno. Zaštitnica je Primoštena i vjeruje se da je mjesto spasila od kuge, a velebni kip visok 17 metara, najveći je takve vrste u svijetu.

Vidikovac kod kipa Gospe od Loreta

Hercegovački portal