Naslovnica Uncategorized Dragan Čović digao dvoranu na noge. U BiH se neće raditi na...

Dragan Čović digao dvoranu na noge. U BiH se neće raditi na dan hrvatskih izbora

Dragan Čović digao dvoranu na noge. U BiH se neće raditi na dan hrvatskih izbora. Nama će to biti svetkovina.

 

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović držao je govor na današnjem 20. Općem saboru HDZ-a. Najavio je da će srijeda, 17. travnja, kada se održavaju hrvatski izbori, biti neradan dan i u BiH.

“Danas se pokušavaju potruditi da upravo radnim danima, 16. i 17. stvore ambijent stvore ambijent da dijaspora ne izađe i ne glasa za naše predstavnike. E sad, vrlo jasno, da ne bi o tome pretjerano raspravljali. Ničim izazvani, ali Hrvati Bosne i Hercegovine nisu dijaspora, oni su jednakopravan konstitutivni narod u Bosni i Hercegovini”, započeo je Čović.

Potom je objavio da se ni u BiH neće raditi zbog hrvatskih izbora.

Dvodnevna svetkovina

“Poruka za sve one koji su razmišljali da se možda tog 16. i 17. u Bosni i Hercegovini neće moći organizirati aktivnosti izbora jer su dominantno dosad organizirani kroz školske institucije, to je bila jedina mogućnost. E pa sad odgovor i vama i svima onima koji slušaju, a i njima. Bit će za nas kao i za vas neradni dan. Samo će to kod nas biti svetkovina”, rekao je Čović i dobio velike ovacije HDZ-ovaca.

“Kod nas će to biti uistinu svetkovina, dvodnevna. Za one koji ne znaju, mi smo planirali 16. travnja otvoriti gospodarski sajam u Mostaru, zemlja partner ove godine je Hrvatska. To je jubilarni 25. sajam pa je tako priličilo. Predsjednik vlade je planirao doći 15. navečer s drugim predsjednicima vlade iz okruženja, a 16. otvoriti taj sajam. Ja sam siguran da ovi datumi to ni na koji način neće poremetiti i da ćemo se okupiti dolje da pošaljemo poruku uime svih Hrvata koji žive u BiH – nema zabluda i nema mjesta dodvoravanju Hrvatima BiH”, nastavio je šef HDZ-a BiH, prenosi Otvoreno.hr.

Hercegovački portal