Naslovnica Politika Todorić odustao od izbora, a tvrdio je da će pobijediti na izborima?

Todorić odustao od izbora, a tvrdio je da će pobijediti na izborima?

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić odustaje od političke utrke i ipak ne ide na parlamentarne izbore. Todorić navodi da odustaje jer se nije stigao pripremiti, prenio je RTL Direkt kratku Todorićevu izjavu.

 

 

Todorić je nedavno osnovao stranku Zajedno Hrvatska kako bi izašao na izbore. Osim imena stranke i šefa Todorića, imena prvih suradnika nisu poznati. Najavljivao je borbu protiv korupcije, kriminala, obećavao je veće plaće i izjavio da će njegovi bivši radnici upravo njemu dati glas jer je “napravio čudo”.

“Već u prvom mandatu promijenit ćemo sve paradigme društvenoga ozračja. Svi koji su ogrezli u kriminal i korupciju bit će zauvijek izbrisani iz hrvatskog javnog prostora. Odlučni obračun s kriminalom i korupcijom u politici je temeljni preduvjet za zdravo društvo, gospodarski uzlet i stvaranje vrijednosti za sve hrvatske građane.

Tijela nadležna za provedbu zakona imat će punu potporu naše vlade i svih njezinih resora. U prvom ćemo mandatu podići plaće i mirovine na razinu prosjeka EU, a taj proces pretpostavlja privlačenje svježeg kapitala kroz jaki investicijski zamah, nove tvornice i radna mjesta”, izjavio je Todorić na osnivanju stranke.

Todorić je nedavno gostovao na Novoj tv i rekao kako će imati više mandata od HDZ-a te da ga zanima samo premijersko mjesto i da ne ide u politiku da bi dobio saborski imunitet.

“Nema šanse, ne idem u Sabor, sto posto. Poslovni sam čovjek i imam vještine za to, sigurno neću sjediti u Saboru niti biti predsjednik Sabora. Siguran sam da ću pobijediti na izborima. Sam ću pobijediti HDZ. Ljudi me zovu, na sve strane gledam što se događa”, kazao je Todorić.

Govorio je da bi u obračunu s Plenkovićem osvojio 80 posto glasova, a javno se hvalio neovisnim anketama po kojima osvaja 7-9% glasova.

“Takvi rezultati jasno pokazuju da je građanima dosta Plenkovićeve korumpirane klike i žude za promjenama i novim licima na političkoj sceni”, objavio je nedavno.

No, ni u jednoj od tri najpoznatije agencije za istraživanje javnog mnijenja njegova stranka nije bila zastupljena.

Hercegovački portal