Naslovnica Promo Ivica Olić novi izbornik U-21 reprezentacije Hrvatske

Ivica Olić novi izbornik U-21 reprezentacije Hrvatske

Ivica Olić (44) preuzeo je dužnost izbornika hrvatske U-21 reprezentacije nakon što je dogovorio detalje suradnje s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Marijanom Kustićem, a njegovo imenovanje potvrdio Izvršni odbor HNS-a, piše HNS-ova stranica.

 

Hrvatska U-21 reprezentacija u rujnu nastavlja kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2025. godine u Slovačkoj s dvije domaće utakmice. Prvi susret protiv Farskih otoka na rasporedu je 5. rujna, dok će druga utakmica biti odigrana 10. rujna protiv Portugala. Mladu reprezentaciju u te će utakmice povesti Ivica Olić, koji je dužnost izbornika preuzeo od Dragana Skočića.

Napušta Dalićev stožer

Prilikom preuzimanja dužnosti Olić se u sjedištu Saveza sastao s predsjednikom Kustićem i tehničkim direktorom A i U-21 reprezentacije Stipom Pletikosom. Do preuzimanja uloge izbornika U-21 reprezentacije Olić je radio kao trener u stožeru hrvatske A reprezentacije, a kao pomoćnik izbornika Zlatka Dalića sudjelovao je u osvajanju srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Kataru te srebrne medalje u Ligi nacija. Uz rad u stručnom stožeru A selekcije, Olić je također vodio CSKA iz Moskve.

“Izuzetno sam ponosan i počašćen što sam dobio priliku voditi mladu hrvatsku reprezentaciju te zahvaljujem na povjerenju predsjedniku Kustiću i rukovodstvu HNS-a. Veselim se radu s našim talentiranim igračima i vjerujem da ćemo zajedno biti uspješni, kao i da ćemo na pravi način završiti aktualni ciklus te se plasirati na Europsko prvenstvo.

U fokusu razvijanje igrača za A selekciju

Naša mlada reprezentacija ima velik potencijal, a moj cilj je pružiti im potrebnu podršku i smjernice kako bi razvili svoje talente i postigli uspjehe koje zaslužuju. Uvijek sam vjerovao u snagu timskog rada i zajedništva i siguran sam da ćemo, uz rad, trud i predanost, ostvariti ciljeve, kako u pogledu dobrih rezultata tako i razvoja igrača za seniorsku reprezentaciju”, izjavio je novi izbornik U-21 reprezentacije Ivica Olić.

Kustić: Odlično rješenje

“Siguran sam da smo u Ivici pronašli odlično rješenje za našu mladu reprezentaciju. Bogatu nogometnu karijeru sagradio je na predanom radu, upornosti i vjeri u sebe, a te vrijednosti želimo vidjeti i kod naših mladih igrača. Kao prvi pomoćnik Zlatka Dalića sudjelovao je u najvećim uspjesima hrvatskog nogometa te sam uvjeren da će njegovo vodstvo donijeti novu energiju i uspjehe našoj mladoj reprezentaciji.

Ivica je radio s velikim trenerima i igračima, igrao je u velikim klubovima i na najvišoj mogućoj razini, a takvo iskustvo bit će od neprocjenjive vrijednosti za našu mladu reprezentaciju. Želimo mu puno sreće i uspjeha na ovoj poziciji”, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Hercegovački portal