Naslovnica Promo Miro Bulj o crnogorskoj rezoluciji o Jasenovcu! Zabraniti im ulazak u Hrvatsku!

Miro Bulj o crnogorskoj rezoluciji o Jasenovcu! Zabraniti im ulazak u Hrvatsku!

Miro Bulj, gradonačelnik Sinja, uputio je u saborsku proceduru zaključak da se sve crnogorske zastupnike koji su glasali za Rezoluciju o genocidu proglasi osobama “non grata”.

 

Sinjski gradonačelnik Miro Bulj u  objavi na Facebooku otkrio je kako je u saborsku proceduru uputio zaključak o tome da se zastupnike crnogorskog Parlamenta proglasi osobama “non grata” u Hrvatskoj “zbog instrumentalizacije sjećanja na žrtve u svrhu ostvarivanja ciljeva politike ‘Srpskog sveta’, nastavka velikosrpske politike iz devedesetih godina prošlog stoljeća”.

Bulj je napisao da je inicijativu pokrenuo Andrija Mandić, predsjednik Skupštine Crne gore i “četnički vojvoda i lider prosrpske opcije te desna ruka Aleksandra Vučića u Crnoj Gori”.

“Radi se o nastavku velikosrpske politike iz devedesetih godina prošlog stoljeća koja se sada ostvaruje putem politike ‘Srpskog sveta’.

Slijedom navedenoga sve zastupnike koji su glasali za navedenu Rezoluciju treba proglasiti nepoželjnima u Republici Hrvatskoj, a nastaviti podržavati europski put Crne Gore kako se ne bi ostvarili ciljevi politike “Srpskog sveta”, napisao je Bulj u svojoj objavi.

Hercegovački portal