Naslovnica Promo Hrvatska i ove godine očekuje dobru turističku sezonu

Hrvatska i ove godine očekuje dobru turističku sezonu

Hrvatska i ove godine očekuje dobru turističku sezonu. U prvih šest mjeseci ove godine u Hrvatskoj je bilo 7,2 milijuna turista.

 

 

S obzirom na fizičke i financijske rezultate turizma u prvih šest mjeseci ove godine koji su bolji od lanjskih u isto vrijeme, u Hrvatskoj se ponovo očekuje jako dobra turistička sezona, a time i doprinos turizma hrvatskom gospodarstvu, ocijenio je premijer Andrej Plenković.

Premijer je uvodno na sjednici Vlade iznio nove podatke za prvih šest mjeseci ove godine, prema kojima je u Hrvatskoj bilo 7,2 milijuna turista i 28 milijuna noćenja, što je za 6 i 2 posto više nego u isto vrijeme prošle godine.

Naveo je i da podaci HNB-a o prihodima od stranih turista, za sada samo za prva tri mjeseca ove godine, pokazuju porast prihoda od 25 posto u odnosu na prošlu godinu, kao i porast broja fiskaliziranih računa u sektoru od 6,5 posto u odnosu na lani.

“Zbog svega toga očekujemo ponovo jako dobru turističku sezonu, a time i doprinos hrvatskom gospodarstvu” poručio je Plenković, najavljujući i da će se tijekom ljeta održati i tradicionalni sastanak predstavnika Vlade i turističkog sektora.

Hercegovački portal