Naslovnica Crna Kronika Uhićen vođa tajne terorističke grupe koja operira u bošnjačkoj polovici FBiH

Uhićen vođa tajne terorističke grupe koja operira u bošnjačkoj polovici FBiH

Prilikom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta određena količina vojne opreme, računari, mobilni telefoni i SIM kartice, USB stikovi i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

 

Policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Ministarstva unutrarnjih poslova Tuzlanskog kantona danas su, u okviru predmeta kodnog naziva „Damask“, na području općine Gradačac uhitili jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo organiziranje terorističke grupe i protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama.

Uhićenje je izvršeno po usmenoj naredbi Tužiteljstva BiH, priopćeno je iz SIPA-e.

Prilikom realizacije navedene akcije policijski djelatnici SIPA-e su, po usmenoj naredbi Suda Bosne i Hercegovine, pretresli osobu, objekte i pokretne stvari na jednoj lokaciji koju koristi osumnjičeni. Prilikom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta određena količina vojne opreme, računari, mobilni telefoni i SIM kartice, USB stikovi i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

Nakon pretresa, u prostorijama SIPA-e izvršena je kriminalistička obrada osobe lišene slobode, koje će, u skladu sa odredbama Zakona o kaznenom postupku Bosne i Hercegovine, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, biti predana postupajućem tužitelju Tužiteljstva BiH na dalje postupanje.

Dnevnik.ba