Naslovnica Društvo FOTO: Maškare ‘ća mogu maškare

FOTO: Maškare ‘ća mogu maškare

Veljača je ženski mjesec, mačji mjesec i vrijeme maškara i maškarskog ludila. I ove će godine zaživjeti naša Maškarska Republika za koju su priprave u punom jeku.

HKUD “Seljačka sloga”Trebižat već 55 godina, na radost maškarskog puka,organizira najstariju pokladnu manifestaciju u BiH. I ove ćemo se godine potruditi kako bismo manifestaciju predstavili na najbolji način.

U sklopu priprava je 9. veljače uspješno izvedena akcija čišćenja okružja Doma kulture u Trebižatu i PŠ Trebižat.U aktivnostima je sudjelovalo tridesetak članova Društva i vrijednim radom očistilo i uljepšalo prostor oko Doma.

Osim čišćenja, u tijeku je ličenje dvorane, a u pripravi je ugradnja kvalitetne rasvjete u prostorijama Doma i njegovom okružju, ,čemu se najviše raduju učenici i roditelji, kao i svi članovi naših sekcija.

Svi će radovi biti dovršeni do Malih maškara koje nas svake godine iznenade brojnošću, kreativnošću djece, roditelja i voditelja mnogobrojnih skupina.

Sve ovo ne bi bilo moguće uraditi bez onih koji ustrajno rade na očuvanju običaja i tradicije našega naroda. Društvo,stoga,zahvaljuje svima koji sudjeluju u manifestaciji i koji pomažu u radu i djelovanju Društva.

Podsjećamo vas na program ovogodišnjih Pokladnih dana Trebižat-Čapljina 2019.g.

– Nedjelja 24. veljače ”Male maškare”
– Nedjelja 3. ožujka ”Velike maškare”
– Utorak 5. ožujka ”Završne maškare”.

Trebižat.com