Naslovnica Gospodarstvo Radi se autocesta u Hercegovini: Radovi napreduju na izgradnji pod-dionice Buna –...

Radi se autocesta u Hercegovini: Radovi napreduju na izgradnji pod-dionice Buna – Počitelj

Krajem prošle godine, a poslije niza peripetija, počeli su radovi na izgradnji pod-dionice Buna– Počitelj.

Četiri godine nakon otvaranja dionice Međugorje – Bijača na dijelu Koridora 5C uslijedili su pomaci u nastavku izgradnje autoceste kroz Hercegovinu.

Točnije, krajem prošle godine, a poslije niza peripetija, počeli su radovi na izgradnji pod-dionice Buna – Počitelj.

Za izgradnju tog dijela autoceste Mostar jug – Počitelj u dužini od 7,2 kilometara iz kredita Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) osigurano je 25,7 milijuna eura. Inače, ova dionica ide kroz područje grada Mostara, ali se u najvećem dijelu proteže kroz općinu Čapljina.

Radi se autocesta u Hercegovini: Radovi napreduju na izgradnji pod-dionice Buna – Počitelj

Iako je bio vikend, na Dubravskoj visoravni, gdje se izvode radovi, brujala je brojna teška mehanizacija s obje strane lokalne ceste kojom se od Mostara može doći do Čapljine.

Hercegovačkog krša i kamenjara na ovom području skoro da nema, što radnicima širokobriješkog “Heringa” itekako ide na ruku.

“Trasa autoceste je položena tako da ne presijeca gušće naseljena područja, nego prolazi iznad kanjona Neretve u blizini nekoliko naseljenih mjesta i završava neposredno ispred petlje Počitelj. Uključuje dva naputnjaka, jedan potputnjak i dva prolaza za životinje, kao i izgradnju dvostrukog odmarališta Rotimski potok”, kažu u Autocestama FBiH.

Kako navode u ovom poduzeću, uz početak zemljanih radova na samoj trasi, skoro su završeni betonski radovi na podvožnjaku “Bivolje brdo”.

Vrisak.info