Naslovnica Društvo Vizije mladih o boljoj budućnosti BiH

Vizije mladih o boljoj budućnosti BiH

U okviru projekta „Animiranje mladih za pomirenje – Budi inspiracija“ ,u srijedu, udruga Youth Vision predstavila je svoje vizije za budućnost Bosne i Hercegovine.

Mladi predstavnici udruge žele ostati u Bosni i Hercegovini i učiniti je boljom, a kao glavne točke njihovog projekta naveli su država kvalitetnog obrazovanja, društvene pravde, ekonomskog prosperiteta i sigurnosti. Svoje ciljeve planiraju ostvariti kroz uvođenje prakse, modernizirane nastavne planove i programe i prilagođene upisne kvote. Plan im je i uvođenje poreza na luksuz i kladionice kao i reguliranje rabljenja energenata, uvođenje videonadzora u gradovima i poboljšanje rada žurnih službi.

 

MI DJELUJEMO!

„Mi mladi ne ostajemo na priči, nego djelujemo. Ne borimo se za pozicije nego za naš bolji položaj jer želimo ostati živjeti, raditi i stvarati sebi budućnost u ovoj zemlji“, kazala je Amina Hasečić, studentica Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Projekt „Budi inspiracija“ održan je u Hotelu Mostar.  Posvećen je  kreiranju višeg nivoa razumijevanja među mladima o problemima, te izgradnji međusobne suradnje. S radom je počeo prošle godine i broji 28 članova.Sam projekt je podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), a njegova realizacija se očekuje u veljači sljedeće godine.

Danijela Vidović

Hercegovački portal