Naslovnica Društvo SARAJEVO: Polaganje vijenaca i misa zadušnica za poginule vojnike HVO-a

SARAJEVO: Polaganje vijenaca i misa zadušnica za poginule vojnike HVO-a

Vijence su položili obitelji poginulih branitelja HVO-a Sarajevo, koordinacija Udruga HVO općina Kantona Sarajevo te različita izaslanstva. Polaganju vijenaca nazočili su i pripadnici Oružanih snaga BiH čiji su časnici također položili vijence.

 

Opijelo za poginule branitelje HVO-a iz Sarajeva molio je preč. Mladen Kalfić, kancelar Vrhbosanske nadbiskupije.

Potom je u crkvi na Stupu slavljena euharistija koju je predvodio preč. Kalfić u koncelebraciji stupskog župnika vlč. Miroslava Ćavara.

U svojoj je propovijedi kancelar Kalfić govorio o svetkovini Uznesenja Gospodinova.

“Kako su apostoli puni radosti prihvatili Božji plan s njima i u toj otvorenosti Duhu Svetome u njihove živote uselili su se plodovi jedinstva, solidarnosti, bratstva, prijateljstva, vjere, nade i ljubavi. Svi ti plodovi nisu nama nepoznati te smo ih u teškim trenutcima ratnog vremena i sami pokazivali jedni prema drugima”, rekao je, između ostaloga, propovjednik te se zapitao gdje se danas izgubilo to zajedništvo, dobrota i ljubav.

 

Nakon mise upriličeno je druženje naočnih.

Podsjetimo, brigada HVO-a Kralj Tvrtko osnovana je u svibnju 1992. te je imala 5 000 članova, od kojih je 102 poginulo, a 600-tinjak ranjeno. U studenome 1993. HVO Sarajevo ušao je u sastav Armije RBiH pod imenom Hrvatska brigada Kralj Tvrtko.

 

Hercegovački portal