Naslovnica Politika Dr. Mato Palić: “Licemjerno je da pravomoćno osuđeni lopov proziva nekog za...

Dr. Mato Palić: “Licemjerno je da pravomoćno osuđeni lopov proziva nekog za lopovluk”

Foto: Facebook

Dr. Mato Palić, profesor ustavnih i političkih znanosti na Pravnom fakultetu Sveučilištu u Osijeku, u dvije rečenice je komentirao pokušaj Kreše Beljaka da omalovaži i uvrijedi dr. Franju Tuđmana.


Dr. Palić piše:

“Franjo Tuđman je vodio Hrvatsku u njenim najtežim trenutcima i samim time njegovo ime će zauvijek ostati zlatnim slovima upisano u hrvatsku povijest. Političkim kepecima koji ga degutantno uzimaju u usta iz kojih izlaze zvukovi ukradenih kazetofona iz automobila bi najbolje bilo da prestanu.”

U kasnijim polemikama je pojasnio: “Licemjerno je da pravomoćno osuđeni lopov proziva nekog za lopovluk.”

Krešo Beljak je na potpisivanju Antikorupcijske koalicije, koju čine SDP, HSU, HSS i SNAGA, ustvrdio je da svaka zemlja ima korupciju, jedino kod nas korupcija ima državu i domovinu.

“Otac te korupcije zvao se Franjo Tuđman. Kum te korupcije zove se Vladimir Šeks, tvorac prvog Ustava. Djeca te korupcije zovu se Ivo Sanader i Andrej Plenković, a ovo što se danas događa je kulminacija tridesetogodišnjeg upropaštavanja Hrvatske”, kazao je Beljak.

Uzvratio mu je akademik Željko Reiner:

“Da to o čovjeku koji je osnovao modrenu Hrvatsku govori čovjek koji je pravomoćno osuđen zbog teške provale u više automobila na osam mjeseci, uvjetno tri godine, i da se takav lik uopće usudi takvo nešto govoriti o dr. Franji Tuđmanu kojem nije dostojan obrisati ni cipele.”

Beljakovu izjavu je komentirao i prozvani Vladimir Šeks.

“Beljak je jedna najobičnija ljudska i politička protuha. Jednog prononsiranog obijača auta i kriminalca ne želim ništa komentirati. Radi se o jednoj protuhi”, rekao je kratko Vladimir Šeks za portal Direktno.

 

M. Marković

MAXPORTAL