Naslovnica Crkva Međugorje: Sedam zajednica dobilo dekret Svete Stolice

Međugorje: Sedam zajednica dobilo dekret Svete Stolice

U utorak 24. veljače 2020. u kapelici klanjanja župne crkve sv. Jakova u Međugorju, Apostolski vizitator za župu Međugorje mons. Henryk Hoser, Apostolski nuncij za BiH mons. Luigi Pezzuto te župnik fra Marinko Šakota svečano su uručili predstavnicima sedam zajednica koje djeluju u Međugorju Papinski dekret koji im dozvoljava da u kapelicama svojih zajednica časte Presveti Oltarski Sakrament kao i dozvolu da u njima slave svetu misu. 

To su slijedeće zajednice i udruge:

1. Zajednica „Cenacolo“ talijanska zajednica koju je osnovala s. Elvira Petrozzi i u kojoj se provodi rehabilitacija za mlade s problemima ovisnosti. Sjedište je u Saluzzo (IT).

2. Zajednica „Nuovi Orizzonti“ – međunarodna zajednica koju je osnovala Chiara Amirante s ciljem pomaganja socijalno ugroženim osobama, a posebno mladima s ulice. Sjedište je u Frosinone (IT)

3. Zajednica „Beatitudini“ – francuska katolička zajednica koja okuplja redovnice, redovnike, svećenike i laike koji žele kroz molitvu i misije slijediti Isusov put Blaženstava. Sjedište je u Blagnac, Toulousea (FR).

4. Marijanska zajednica „Oasi della Pace“ – međunarodna kontemplativna redovnička mješovita zajednica koju je osnovao P. Gianni Sgreva. Sjedište je u Rimu (IT)

5. Zajednica „Regina Pacis“ – je Udruga redovničkog stila života koju sačinjavaju obitelji, laici, redovnici i svećenici, koju je osnovao bračni par Alessandro e Luisa Nottegar. Sjedište je u Veroni (IT).

6. Zajednica „Casa di Maria“ – talijanska redovnička zajednica koju čine posvećene obitelji, redovnici, redovnice i svećenici koju je osnovao mons. Giacomo Martinelli. Sjedište je u Rimu (IT).

7. Udruga: „Svetlo Marijino“ je molitvena zajednica koja okuplja posvećene laike koji žele svjedočiti Isusovo svjetlo po Gospinom primjeru. Osnivač je Terezia Gaziova, a glavna kuća je u Međugorju.

 

Medjugorje-info.com