Naslovnica Kultura Mostar: U Kosači prikazan dokumentarni film o Krešimiru Bandiću

Mostar: U Kosači prikazan dokumentarni film o Krešimiru Bandiću

Foto: Hercegovina.info

Večeras je u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u prepunoj dvorani prikazan dokumentarni film u sjećanje na Krešimira Bandića Ketu.

Dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Bila je tu obitelj Bandić, prijatelji, igrači i uprave HŠK Zrinjski i NK Široki Brijeg, navijačke skupine Ultrasi i Škripari.

Bili su tu svi oni koje je ovaj mladić osvojio svojom dobrotom, osmijehom i pozitivom i kojima je uveseljavao živote svojom prisutnošću.

Uoči projekcije filma idejni začetnik dokumentarca Albert Pehar za hercegovina.info je kazao:

“Znate kako smo prošle godine radili dokumentarni film o pokojnom kolegi novinaru Ivanu Ćubeli Ćubiju povodom desete obljetnice njegove smrti. On je bio ikona sportskog novinarstva u Mostaru i Hercegovini. Kada se dogodila iznenadna smrt Krešimira Bandića došli smo na ideju da napravimo film o jednom mladom čovjeku koji je bio uistinu pravi sportaš i pravi čovjek.

Nismo odmah išli u realizaciju, no pola godine nakon njegove smrti u razgovoru s njegovim ocem, kojem se ideja svidjela, krenuli smo u prvo snimanje materijala i sugovornika. Posljednja dva mjeseca, najviše s kolegom Darkom Brkićem smo u montaži.

Vjerujem da će se film svidjeti koji su večeras u Kosači. Film ima 28 sugovornika, dosta anegdota iz Ketinog života tako da ga gledatelji još bolje upoznaju. Prvi put će biti i prikazana pjesma “Hvala ti dječače dragi”, koja je posvećena Keti i svim mladim sportašima koji više nisu među nama.

Kakva je poruka filma?

“Poruka je da se ne reba predavati u sportu. Mnogi u zadnje vrijeme odmah odustanu ako im nije pružena prilika u prvom sastavu. ako ne dobije prve minute koje je on planirao. Tu je veliki pritisak u posljednje vrijeme i roditelja i menadžera. Keta i kad je imao priliku i kada je branio i kada nije, uvijek je davao sve od sebe i tako je dobio šanse. Svi koji ga poznaju smatraju kako bi završio u jednom renomiranom klubu. Njegov san je bio da bude u Bundesligi.

Kako opisujete Ketu?

“Nema čovjeka, suigrača, kolege, koji ga nije pohvalio kako je bio nositelj pozitivne atmosfere u klubu. Uvijek neko u klubu mora biti takav, a on je upravo bio taj. Svi su se njemu povjeravali. Keta je zaslužio da se večeras napuni Kosača i da se večeras prikažemo film o njemu.

Kako je reagirala obitelj?

“Kada su pogledali film bilo je tu dosta suza, ali bili su jako zadovoljni prikazanim.”

Na promociju filma stigao je i Goran Sablić Krešimirov trener iz vremena Širokog Brijega:

“Bili smo jednu godinu zajedno. Mladić koji od prvog trenutka od kada je ušao u svlačionicu Širokog Brijega, kupio je i mene i stožer i sve igrače i prijatelje kluba svojom srčanošću, dobrotom energijom koju je svakodnevno prikazivao. U trenutku spoznaje neizmjerna tuga, no, kako se kaže Bog uvijek sebi uzima najbolje”,kazao je Sablić za hercegovina info.

Kapetan HŠK Zrinjski Slobodan Jakovljević za Ketu ima samo riječi hvale:

“S njim je bilo jako lijepo biti u društvu. Svi smo bili zatečeni tom tragedijom. On je jedna od rijetkih osoba koja je na mene ostavila utisak pozitivne osobe. Kad god si bio tužan on bi te razveselio. Samo pozitivne riječi o njemu mogu reći”, kazao je Jakovljević.

Na početku Albert Pehar pozdravio je sve koji su došli na projekciju filma. Zahvalio se svima koji su sudjelovali u projektu. Posebno je pozdravio obitelj preminulog vratara, oca Željka, majku Lidiju, sestru Andrijanu i brata Andriju, ali i Krešimirovu djevojku Martinu. Zahvalu je uputio svim prijateljima i kolegama iz medija, a posebno svom prijatelju Darki Brkiću bez kojega filma ne bi ni bilo kazao je Albert Pehar.

Nakon toga uslijedilo je 43 minute filma koji nikoga nije ostavio ravnodušnim.

 

 Hercegovina.info