Naslovnica Zanimljivosti General Ivica Jerkić: Pozivam Hrvate da iskoriste 240 slobodnih mjesta u OSBiH

General Ivica Jerkić: Pozivam Hrvate da iskoriste 240 slobodnih mjesta u OSBiH

Natječaj za prijem kandidata u profesionalnu vojnu službu, u početnom činu vojnika, traje do 15. lipnja 2020. godine, a raspisan je za 600 mjesta.

 

Hrvatima će od toga pripasti 240 mjesta, na svim vojnim lokacijama od Čapljine, do Kiseljaka, Livna, Orašja, Sarajeva, Banja Luke, Tuzle, Doboja itd.

Tim povodom oglasio se general bojnik Ivica Jerkić.

Pozivam mlade ljude da se pridruže Oružanim snagama BiH, prenosi Jabuka.tv.

Profesionalna vojna služba omogućuje sigurna primanja, mogućnost samofinanciranja izvanrednog studija, vojno školovanje, napredovanje u službi, kao i mogućnost sudjelovanja u različitim mirovnim misijama širom svijeta.

Također, profesionalni vojnik ima priliku upoznati kolege vojnike različitih vojski svijeta sudjelovanjem na međunarodnim vojnim vježbama, međunarodnim sportskim natjecanjima i imati priliku putovati svijetom.

Drage djevojke i mladići, ukoliko imate natjecateljski duh, želju za dokazivanjem, te izgradnjom tolerancije i međusobnog uvažavanja kao i potrebu da budete u društvu najboljih, dobro došli u OS BiH, stoji u pismu zamjenika Načelnika ZS OS BiH za operacije general bojnika Ivice Jerkića.

 

 

 

Hercegovački portal