Naslovnica Najave Vikend uz TV: Uživajte u ovim odličnim filmovima

Vikend uz TV: Uživajte u ovim odličnim filmovima

Pred nama je još jedan vikend, a mnogi od vas zasigurno vole odmoriti uz dobar film koji će vam ujedno i uljepšati vikend.

 

Petak

Film

Fokus – 23:20h NOVA TV

Iskusni prevarant Nicky u stanju je svakoga uvjeriti u štogod poželi. Jednoga dana na vrata mu pokuca lijepa Jess s molbom da je nauči svemu što zna. Njih dvoje odmah kliknu i ona postaje njegova pripravnica, čak i više od toga.

Bolje od ikoga prije ona savladava tajne zanata, iako je u stvari riječ samo o jednoj: Sve se svodi na skretanje pažnje. Mozak je spor i ne može pratiti više stvari u isto vrijeme.

Zato ga cimni s jedne, a uzmi mu s druge strane. A upravo Jess cimnut će Nickyja tamo gdje je najtanji: dok se on sve više i više zaljubljuje u prelijepu plavušu počet će gubiti fokus i donositi vrlo riskatne odluke.

Neustrašiva – 22:40h HRT1

Erica Bain, popularna radio voditeljica, svjedočila je ubojstvu svog zaručnika nakon što je umalo i sama izgubila život u opakom uličnom napadu.

Iako njene fizičke rane zacjeljuju ona ostaje duboko pogođena tim strašnim događajem kojemu je svjedočila. Ulice kojima je voljela šetati i mjesta koja su joj se činila topla i prijateljska sada djeluju zastrašujuće i opasno. U nemogućnosti da se nosi s tim strahom Erica se odluči naoružati protiv njega.

Serije

Dva i pol muškarca – 22:45h RTL2

Charlie Harper imućni je neženja s kućom na plaži, mercedesom, kojeg i žene obožavaju. Lagodan život u Malibuu poremeti mu brat Alan, koji se k njemu doseli sa sinom Jakeom.

Dokumentarni film

Putinovi intervjui s Oliverom Stoneom – 20:05h HRT3

Osvajaču Oscara, redatelju Oliveru Stoneu, odobren je jedinstven pristup predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu te ga je tijekom dvije godine intervjuirao 15-tak puta, s time da nije bilo teme o kojoj se nije smjelo razgovarati.

Fascinantan četverodjelni dokumentarni serijal omogućuje intiman uvid u Putinov privatan i poslovni život, od njegovog djetinjstva pod komunizmom, uspona na mjesto predsjednika, njegovih odnosa sa četiri američkih predsjednika, do zanimljivih pogleda na današnje odnose između SAD-a i Rusije.

Uz ovaj serijal svjedočiti će te najdetaljnijem portretiranju Vladimira Putina koje je ikada omogućeno nekoj osobi sa zapada.

Subota

Film

Hobit: Neočekivano putovanje – 22:00h RTL

Bilbu Bagginsu bliži se 111. rođendan te on odluči zabilježiti avanturu koju je doživio prije 60 godina kako bi njegov nećak Frodo jednog dana bio upoznat s pustolovinom.

Priča započinje s patuljkom Throrom i njegovim kraljevanjem u Ereboru kada su svi živjeli u obilju i sreći prije nego što je došao zmaj Smaug, koji je uništio grad Dale i protjerao patuljke s njihove planine kako bi mogao uzeti zlato.

Rocky Balboa – 20:15h RTL2

Prije trideset godina bio je čovjek bez budućnosti, radio za sitnog lihvara u južnome dijelu Philadelphije. Kad mu se sreća nasmiješila i dala priliku da se nađe u ringu s okrunjenim boksačkim prvakom, Apollom Creedom, bila je to prilika koja se ne dobiva svaki dan, životna šansa. Želio je samo ustrajati.

Njegova hrabrost i upornost, u životu i ringu, dali su nadu milijunima ljudi.

Sad, kad je slava došla i prošla, i Rocky Balboa, nekadašnji Talijanski Pastuh, svoje večeri provodi pričajući stare priče gostima svoje restorana Adrian’s, nazvanog po njegovoj pokojnoj ženi koju u tišini oplakuje.

Pobješnjeli Max: Divlja cesta – 20:15h NOVA TV

Progonjen turbulentnom prošlošću Max Rockatansky u osamljenom lutanju vidi najbolje šanse za preživljavanjem. No, nakon susreta s lijepom Furiosom i grupom odbjeglom iz Citadele, grada čije stanovnike terorizira tiranin Joe, postat će dio neizbježnog rata koji slijedi.

Sport

Premier liga: Manchester Utd. – Manchester City – 18:30h SportKlub1

Nakon ispadanja iz Lige prvaka, United će se u potpunosti posvetiti Premier ligi u kojoj će morati nadoknaditi loše predstave iz Lige prvaka.

Nedjelja

Film

Sherlock Holmes: Igra sjena – 21:40h DOMA TV

Pojavio se novi kriminalni genijalac, James Moriarty. On ne samo da je Holmesov intelektualni pandan, već svojom zloćom i potpunim neimanjem savjesti, stječe prednost pred detektivom. Holmes njegovu kobnu slagalicu zločina počinje otkrivati kod istrage ubojstva austrijskog princa.

Sam u kući 3 – 20:00h RTL

Međunarodna kriminalna organizacija uspjela je ukrasti najnoviji kompjuterski čip iz američkog Ureda za obranu, iznimno tajni izum koji će vlasniku pružiti dotad neslućene mogućnosti korištenja povjerljivih svjetskih informacija.

Iako je krađa prošla glatko, bez ikakvih problema, zamjena prtljage na aerodromu uzrokovala je da čip, skriven u igrački automobila na navijanje, završi u tihom predgrađu Chicaga, domu malog Alexa.

Odmetnik Josey Wales – 20:05h HRT2

SAD u kaosu Građanskog rata. Mirni i radišni farmer s Juga Josey Wales skrbi za svoju obitelj ne sluteći što ga čeka. Vojnici Unije zvani Red Legs predvođeni okrutnim Terrillom opljačkaju Walesovu farmu, pobiju obitelj i spale kuću.

Preživjevši napad on se uključi u vojsku Konfederacije odbivši da se sa svojim zapovjednikom Fletcherom preda pobjedničkoj sjevernjačkoj strani. Postane odmetnik…

Dokumentarni film

Zašto mrzimo – 21:20h HRT3

Istraživanje mržnje, u produkciji Stevena Spielberga i Alexa Gibneyja. U svakoj epizodi susrećemo se s psiholozima, znanstvenicima i drugim stručnjacima koji nam otkrivaju malo znane činjenice o mržnji ali i načine na koje možemo nadvladati taj osjećaj.

 

 

 

 

Jabuka.tv