Naslovnica Društvo Hercegovka Daniela Škegro nominirana za najprestižniju iseljeničku nagradu Večernjakova domovnica

Hercegovka Daniela Škegro nominirana za najprestižniju iseljeničku nagradu Večernjakova domovnica

Hercegovka Daniela Škegro nominirana za najprestižniju iseljeničku nagradu Večernjakova domovnica u kategoriji glazbe. Daniela već godinama živi na relaciji Hercegovina – Njemačka . 2018.godine Daniela Škegro je također bila među nominiranima i završila je u finalu.

 

Ovaj događaj je medijski jako popraćen u inozemnim medijima,te ga zovu i Hrvatski Oskar. Večernjakova domovnica godišnja je nagrada koju se dodjeljuje od 2006. najpopularnijim i najuspješnijim Hrvatima koji žive izvan granica svoje domovine.

Nagradu dodjeljuje Večernji list u u Njemačkom gradu Bad Homburgu. Čitatelji Večernjaka i stručni ocjenjivački žiri glasuju a nagrade se dodjeljuju kategorijama šport, glazba, gluma i spektakl.

Za razliku od prethodnih godina, ovaj put neće biti finalne večeri sa dodjelom nagrada koja je bila predvidvidena za subotu, 13. ožujka u Kongresnom centru Kurhaus u Bad Homburgu.

Samim time zasad otpada i okupljanje sa gala večerom za posjetitelja. No, proglašenja pobjednika u ovogodišnjem izboru biti će obznanjeno tog dana. U kojem obliku će biti to proglašenje, organizazori zasad još nisu odredili.

Među nominiranim sportašima ove godine su i Andrej Kramarić, nogometaš, TSG Hoffenheim Josip Brekalo, VfL Wolfsburg Luka Modrić, Real Madrid.

 

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL