Naslovnica Politika Koalicija za Mostar i krađa glasova: Radončić izbacuje Anela Kljaku iz SBB-a...

Koalicija za Mostar i krađa glasova: Radončić izbacuje Anela Kljaku iz SBB-a zbog krađe glasova

Foto; Ilustracija Hercegovina.in

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić najavio je da će iz stranke izbaciti Anela Kljaku zbog prevara na posljednjim izborima u Mostaru gradu, odnosno krađe glasova.

 

Zanimljivo je da je Radončić također kazao da će od SDA tražiti da izbaci Salema Marića. Kljako je šef Gradskog odbora SBB-a Mostar. Salem Marić je predsjednik GO SDA Mostar i novi predsjednik Gradskog vijeća Mostara.

“Krali su jedni od drugih, ali su krali i unutar pojedinih lista. Mi ćemo isključiti ovog čovjeka, jedan čovjek iz SBB-a krao je glasove svojih kolega, zajedno sa svojim prijateljem iz SDA. Ali ću moliti i gospodina Izetbegovića da izbaci Marića (Salema, op.a.), jer su oni to zajedno radili”, rekao je Radončić u emisiji Telering, prenosi Hercegovina,in.

Njih dvojica su, podsjetimo, bili na meti optužbi za krađu glasova. Nakon što je SIP ponovo prebrojao glasove s pojednih mjesta u Mostaru, utvrđeno je da su njima dopisivani glasovi na račun drugih kandidata unutar liste Koalicije za Mostar.

Podsjetimo i da je nakon ponovnog brojanja glasova došlo do oduzimanja jednog mandata SBB-u i dodjeljivanja Prvoj mostarskoj partiji.

Radončić je i ranije govorio da SIP mora preuzeti odgovornost i narediti ponovno brojanje svih glasova sa svih biračkih mjesta u Mostaru jer se, kako je govorio, očigledno radi o ogromnom lopovluku.

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL