Naslovnica Društvo Treba li Vlada Republike Hrvatske omogućiti Hrvatima u BiH da se cijepe?

Treba li Vlada Republike Hrvatske omogućiti Hrvatima u BiH da se cijepe?

Ječer smo svjedočili Vučićevom i Dodikovom igrokazu u Sarajevu, ali i otvorili pitanje može li i hoće li Hrvatska pomoći Hrvatima u BiH da se cijepe protiv Covida.

 

Možda o tome razmišlja Plenković , ali ne smije glasno, možda i traži načina da ne napravi igrokaz poput Vučića no nesumnjivo da Hrvati iz BiH strpljivo čekaju trenutak kad će Vlada Hrvatske i Andrej Plenković nekom svojom gestom dati do znanja da će pomoći svojim sunarodnjacima.

Hoće li Plenković dati nešto Hrvatima za dug koji oni stvaraju prema HDZ-u dajući im svoj glas na svakim izborima ili će sada poštivati Sarajevo i uputiti Hrvate da je njihov glavni grad Sarajevo, a ne Zagreb i da eto on više ne računa na njihove glasove pa ni one njihove rodbine, u pravilu djece i unuka koji žive u Hrvatskoj i trebaju glasati na svibanjskim lokalnim izborima.

Ima li snage Plenković izreći rečenicu: Cijepit ćemo hrvatske državljane ma gdje bili ili će prešutjeti i prepustiti Hrvate u BiH sudbini i hladnoj Neretvi.

Hoće li ih prepustiti Vučićevoj milosti ili zaobići pravila pa taman otvorio punktove za cijepljenje uz hrvatsku granicu i omogućio cijepljenje Hrvata.

Zaboravlja li Plenković i Vlada da su Hrvati u BiH hrvatski državljani i državljani Eu, a da je Hrvatska dužna po Ustavu voditi brigu o građanima Hrvatske ma gdje bili ili je to ipak mrtvo slovo na papiru.

Hrvati u BiH čekaju, ali i njihovo strpljenje nije vječno.

 

 

 

HERCDEGOVAČKI PORTAL